Judecat la Curtea Supremă! Irinel află dacă a turnat-o pe Doina Levinţa

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar putea decide azi, în mod definitiv, dacă Irinel Columbeanu a colaborat sau nu cu Securitatea.

Omul de afaceri a avut, până acum, câştig de cauză în procesul deschis pe numele său de Consiliul Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii. În septembrie, anul trecut, Curtea de Apel Bucureşti a considerat cererea CNSAS ca fiind neîntemeiată. Omul de afaceri "şi-a rezervat dreptul de a solicita cheltuieli de judecată pe cale separată". Decizia Curţii a fost însă atacată la instanţa supremă.

Ar fi turnat-o pe Doina Levintza

Potrivit documentelor depuse la dosar, Iri ar fi fost recrutat în 1980 de Securitatea Municipiului Bucureşti pe când era student şi ghid turistic. Columbeanu avea nume de cod "Ivănescu" şi misiunea lui era să supravegheze cetăţeni români şi străini cu care intra în contact. Irinel Columbeanu ar fi  furnizat 118 materiale informative. Printre persoanele despre care omul de afaceri ar fi dat note la Securitate se numără şi creatoarea de modă Doina Levintza şi soţul acesteia, Dan Coma. Columbeanu afirma despre aceştia că "nu sunt ataşaţi politicii dusă de regimul nostru".

A primit atenţii de la Securitate

La dosar se arată că, în 1982, pentru merite deosebite, Columbeanu a primit cadou de ziua lui de la ofiţerii de Securitate o borsetă şi un stilou. În 1988, Securitatea ar fi decis să renunţe la Columbeanu considerând că acesta a profitat de legătura cu organele de securitate pentru a face multe vizite externe şi a avea legături cu cetăţenii străini.

Citeşte şi  Scandal în puşcărie! Mihai Stoica, bătut de doi "câini": "A primit prima corecţie"


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro