Justiţie în reluare! Bolgiu audiat pentru o faptă de acum 15 ani

Celebrul hoţ de maşini Radu Bolgiu, zis Robocop, ar putea fi audiat pentru o faptă pe care nu şi-o mai aminteşte. 

Judecătorii bucureşteni au decis audierea lui Radu Bolgiu prin comisie rogatorie. Considerat cel mai mare hoţ de maşini pe care l-a avut România, Bolgiu se află acum în Spania, unde primeşte pensie şi tratament din partea statului, după ce a fost împuşcat în cap şi a rămas fără memorie.

Judecat pentru jefuirea unui pastol

Bolgiu urmează să fie audiat într-un proces în care este acuzat de tâlhărie. Potrivit procurorilor, în toamna lui 1999, împreună cu un raketul basarabean Arcadie Bozari, zis Arcaşa, Bolgiu i-ar fi luat maşina cu forţa, sub ameninţarea unui pistol, pastorului american Timothy Marion Ravan. Bolgiu a negat vehement săvârşirea faptei. "Nu vedeţi ce se întâmplă? Cum dispare o maşină din Bucureşti, cum e de vină Bolgiu! M-au transformat în superman, m-au făcut în fel şi chip pentru a-şi acoperi AN-urile (n.red. cazurile ce poarta specificatia ,,autor-necunoscut"). (...) În dosarul cu pastorul american, procurorul scrie că noi eram mascaţi (n.red. pag. 3 din rechizitoriu), dar victima ne descrie perfect (n.red. pag 6 din rechizitoriu). Cum de ne-a văzut? Prin cagule? Americanu' îl indica pe Pâslaru(n.r - unul din martori) drept participant, iar Petrescu(n.r - procurorul) îl pune în libertate. Ce dreptate e asta? Amprentele unuia dintre martori sunt găsite în maşina implicată la american, iar ăla e pus martor împotriva mea. Deci, conform expertizei amprentelor se confirmă că nu sunt ale mele, ci sunt ale lui Andrei Paviliuc, iar ei îl pun pe Paviliuc martor în dosar să declare că eu am comis furtul. Mai mult, nimeni nu spune nimic de mine, dar eu sunt capul! Nici chiar victima nu m-a recunoscut. Ce fel de procuror e ăsta? Sau vor să mă bage pe mine, ca ei să se ocupe în continuare de furturi sub protecţia Poliţiei? Vor să mă scoată tap ispăşitor, asta e!", declara, la un an după faptă, Radu Bolgiu. 

Împuşcat în cap 

Arestat şi pus ulterior în libertate, Bolgiu a fugit în Spania, fiind dat în urmărire internaţională de Poliţia Română. În 2003, Bolgiu a fost împuşcat de mai multe ori de poliţia spaniolă. Din exces de zel, după cum s-a dovedit ulterior. Două dintre gloanţe l-au nimerit în cap, românul reuşind, în mod miraculos, să supravieţuiască. Mai mult decât atât, Radu Bolgiu s-a ales şi cu o pensie din partea statului spaniol pentru trauma suferită.

Ar fi rămas fără memorie

Între timp, judecătorii din România l-au condamnat la 15 ani pentru jefuirea pastorului american. Apoi, sentinţa a fost casată de Curtea de Apel Bucureşti şi dosarul s-a întors, în 2012, pe masa Tribunalului pentru rejudecare. La dosar există nu mai puţin de nouă expertize medicale, întocmite de mai mulţi medici spanioli. Aceste expertize relevă faptul că celebrul hoţ de maşini este grav bolnav şi a rămas complet fără memorie după ce gloanţele s-au fragmentat în cutia craniană şi românul a pierdut inclusiv o parte din creier.

Citeşte şi   Tatăl copilotului lui Adrian Iovan, supărat foc pe autorităţi: "Dacă eram infractor, mă găseau după semnalul telefonului mobil"


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro