La un an de la atentate, coperta revistei Charlie Hebdo arată aşa

Sursă foto: Hepta / Youtube

Atacurile de la Charlie Hebdo au început pe 7 ianuarie 2015 şi s-au sfârşit pe 9 ianuarie. Ultimul dintre atacuri a fost la Hyper Cacher, un magazin specific evreiesc. Aceste atacuri au propulsat Franţa într-o nouă eră, în care societatea este sub tensiune şi ţara se confruntă cu presiunile jihadiste.

În ultimul număr pe care Charlie Hebdo a apucat să-l facă, Michel Houellebecq era că caricaturizat în chip de mag care proorocea: "În 2015 îmi pierd dinţii, în 2022 fac Ramadanul".

Anul acesta, revista adoptă o imagine grafică îndoliată. Coperta Charlie Hebdo la un an după atentate spune: ''Un an mai târziu, asasinul este încă în libertate''.

IMAGINI ŞOCANTE cu liderul teroriştilor, ucis la Paris! Vezi cum târa cadevrele mutilate ale victimelor!

În urmă cu un an, Charlie Hebdo a publicat o caricatură cu celebrul lider al ISIS, Abu Bakr Al-Baghdadi, care i-a iritat pe islamişti. Bilanţul a fost crunt: 12 morţi, inclusiv desenatorii Cabu, Wolinski, Charb, Tignous şi Honoré şi economistul Bernard Maris.

A.C.

Citeşte şi:

Reacţia publicaţiei "Charlie Hebdo", după atacurile din Paris! Ce a apărut pe prima pagină

VIDEO / Drama de la Charlie Hebdo, trasă la indigo în SUA! Atac armat la o expoziţie de caricaturi cu Mahomed

Redacţia ziarului "Het Laatste Nieuws" este sub teroare: "Ce s-a întâmplat în Franţa se va repeta în Belgia"facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro