Legătura dintre alimente şi acnee!
Publicat pe 15.09.2013 la 16:34 Actualizat pe 15.09.2013 la 16:35
Ştim cu toţii că mâncarea de la fast-food şi ciocolata cresc riscul de acnee. Multe tinere ar da orice ca tenul lor să fie curat şi lipsit de inesteticele coşuri.
Ştim cu toţii că mâncarea de la fast-food şi ciocolata cresc riscul de acnee. Multe tinere ar da orice ca tenul lor să fie curat şi lipsit de inesteticele coşuri.
Pericolul ascuns din prăjeli- Foarte multe persoane se gândesc la fast-food ca la o cauză principală a acneei, dar de fapt ei nu se realizează că pericolul nu stă de fapt în grăsimi, ci în carbohiraţii procesaţi. Pizza, hamburgerii şi ciocolata se află pe lista neagră.
Lactatele- Conform unui studiu realizat în anul 2005 pe 47.000 de femei există o mare legătură între lactate şi coşuri. Medicul e de părere că "Majoritatea lactatelor pe care le consumăm provin de la animale gestante, deci conţin o mare cantitate de hormoni ce poate da peste cap producţia de sebum umană prin influenţa pe care o au aceştia asupra insulinei. De aceea, este recomandat să consumăm doar lapte organic, care provine de la bovine care nu au fost hrănite artificial cu hormoni de creştere".
Alimentele care ne scapă de acnee- Dieta echilibrată este primul pas. Dermatologii recomandă un regim alimentar bogat în omega 3, antioxidanţi precum vitamina A, C şi E precum şi flavonoide pe care le găsim în ulei de peşte De asemenea, seleniul şi zincul sunt două minerale benefice în menţinerea frumuseţii pielii, dar şi fibrele care se regăsesc din belşug în cerealele integral.
Citeşte şi:
Elena de la Mandinga, desfigurată de acnee. Vezi aici imagini şocante cu artista! / Foto