Leoaica salvată de la ZOO Baia Mare a fost ucisă!
Publicat pe 15.12.2015 la 16:44 Actualizat pe 15.12.2015 la 16:52
Lavinia, leoaica salvată recent, în urma desfinţării grădinii zoologice de la Baia Mare, a fost ucisă astăzi, în Africa de Sud.
Lavinia, leoaica salvată recent, în urma desfinţării grădinii zoologice de la Baia Mare, a fost ucisă astăzi, în Africa de Sud.
"Dispariţia ei ne umple inimile de durere. Trupul ei a fost găsit în cursul după amiezii, atunci când faceam rondul de supraveghere si hrănire. O primă examinare a trupului ei ne arată că Petrică, leul mascul care era partenerul ei, a ucis-o. Asemenea evenimente au loc extreme de rar şi din nefericire sunt în afara controlului personalului din sanctuar. Cu atât mai mult cu cât comportamentul lui Petrică nu a dat nici un semn care sa indice o asemenea reacţie. De la sosirea lor în LIONSROCK, din data de 16 octombrie, cei doi lei convietuiau în bună inţelegere. Chiar în dimineata zilei în care am facut tragica descoperire, cei doi se alintau bucurându-se de primele raze de soare, în timp ce echipa noastra de supraveghere făcea primul rond. Viaţa Laviniei la LIONSROCK abia avea să înceapă şi doream pentru ea o existenţă linistită în minunatul nostru sanctuar, după anii de viaţă chinuită în captivitate la gradina zoologică", au anunţat reprezentanţii Vier Pfoten, care au luat leii din fosta grădină zoologică şi i-au transferat în Arica de Sud.
Iată ce spunea Viorica Tulpan, coordonator programe nationale al Fundatiei Vier Pfoten, în urmă cu o lună, când leii au fost transferaţi pe Continentul Negru: "Noi, in Africa de Sud avem o rezervatie LIOSNROCK, un spatiu de sute de hectare, in care exista tarcuri pentru lei. Nu sunt reintegrati in salbaticie deoarece un animal salbatic care sta atat de multa vreme in captivitate nu se mai poate integra 100%, sa isi reia comportamentul natural. Daca ar fi sa-i lasam liberi, procesul de reeadaptare ar fi unul foarte indelungat si atunci avem acest loc minunat in cadrul rezervatiei in care leii sunt monitorizati, hraniti, dar stau liberi pe zeci de hectare".
Citeste si: