Liber la deplasări! Cristian Cioacă a primit verde pe ruta Piteşti - Câmpulung - Braşov ...şi retur
Publicat pe 18.03.2014 la 23:59 Actualizat pe 20.03.2014 la 20:23
Judecătorii din Piteşti a modificat, pentru a doua oară în trei săptămâni, condiţiile în care a fost eliberat poliţistul, oferindu-i un culoar pe care se poate plimba.
Judecătorii din Piteşti a modificat, pentru a doua oară în trei săptămâni, condiţiile în care a fost eliberat poliţistul, oferindu-i un culoar pe care se poate plimba.
Ca urmare a unei cereri depusă de avocaţii acestuia, instanţa a încuviinţat "depăşirea de către inculpat a limitei teritoriale a Judeţului Argeş, doar pentru deplasarea pe ruta Piteşti - Câmpulung - Braşov şi retur, la Judecătoria Braşov, în data de 02.04.2014 şi la alte termene de judecată din dosarul nr.... al Judecătoriei Braşov". Cioacă este obligat să informeze ofiţerul desemnat cu supravegherea lui, cu cel puţin 2 zile anterior fiecărui termen de judecată, cu privire la efectuarea deplasării, mijlocul de transport şi orice alte aspecte necesare supravegherii obligaţiilor.
Nu are voie să iasă din judeţul Argeş
La finalul lunii februrie, Cioacă a primit şi interdicţia de a părăsi judeţul Argeş fără acordul instanţei de judecată. Decizia a fost dată ca urmare a faptului că la nivelul ţării nu există un sistem de monitorizare electronică iar hotărârea - luată în momentul eliberării sale - ca el să poarte un astfel de dispozitiv era imposibil de aplicat. Hotărărea a venit ca răspuns dat unei cereri depusă de conducerea Inspectoratului de Poliţie Argeş care atrăgea atenţia asupra faptului că singura metodă de control pentru Cioacă este să se prezinte zilnic la poliţie şi că nu există o interdicţie de a părăsi localitatea, judeţul sau ţara.
Eliberat de Ziua Îndrăgostiţilor
Cristian Cioacă, acuzat că în 2007 şi-a omorât soţia, pe avocata Elodia Ghinescu - al cărei corp nu a fost recuperat nici până în ziua de azi- a fost eliberat din arest preventiv în 14 februarie 2014 prin decizia Curtea de Apel Piteşti. Procurorii nu au atacat decizia motivând că potrivit noului Cod de Procedură Penală nu aveau dreptul să conteste decizia. "Nu s-a formulat nici o contestaţie în cauză şi nici nu se va mai formula. Datorită noilor prevederi ale Codului de Procedură Penală şi modificărilor aduse art. 206, prin O.U. 3/5 februarie/2014, procurorii nu pot face contestaţie în condiţiile în care revocarea nu a fost cerută în prima instanţă", a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti.