Licoarea lui Bachus te scapă de artroză!
Publicat pe 14.04.2015 la 20:55 Actualizat pe 14.04.2015 la 21:01
Cercetătorii britanici spun că vinul ar avea un efect protector în cazul artrozei de genunchi, dar şi a celei de şold. În urma studiului pe care l-au făcut pe 3.000 de oameni cu vârsta cuprinsă între 45 și 86 de ani, ei au descoperit şi berea ar duce la creşterea riscului de gonartroză (artroza genunchiului) și de coxartroză (de șold).
Cercetătorii britanici spun că vinul ar avea un efect protector în cazul artrozei de genunchi, dar şi a celei de şold. În urma studiului pe care l-au făcut pe 3.000 de oameni cu vârsta cuprinsă între 45 și 86 de ani, ei au descoperit şi berea ar duce la creşterea riscului de gonartroză (artroza genunchiului) și de coxartroză (de șold).
Două treimi dintre persoanele care au participat la studiu aveau artroză a șoldului sau a genunchiului, cu simptome evidente și semne radiologice clare, în timp ce celelalte erau sănătoase, potrivit agerpres.ro. Cercetătorii le-au pus întrebări participanților care avea între 21 şi 50 de ani cu privire la consumul de bere și vin.
Rezultatele au arătat că, spre deosebire de participanții la studiu care nu consumau niciodată alcool, cei care consumau 20 de beri sau mai multe pe săptămână se expuneau unui risc de două ori mai mare de a suferi de gonartroză sau de coxartroză
Dimpotrivă, cei care beau între patru și șase pahare de vin pe săptămână prezentau un risc de artroză a genunchiului redus la jumătate față de cei care nu consumau vin.