Liderul grupării Sportivilor, despăgubiri de zeci de mii de euro, pentru chinurile din puşcărie!

+3 click pentru
galerie

Celebrul Radu Roșca, închis la Penitenciarul Drobeta Turnu-Severin, cere despăgubiri morale după ce Administrația Națională a Penitenciarelor i-ar fi încălcat mai multe drepturi, iar acesta nu a mai reușit să-și vadă soția și copiii de mai bine de patru luni.

Condamnat în dosarul "Clanurilor", Radu Roșca, cunoscul ca lider al grupării "Sportivilor" a fost încarcerat, la sfârșitul anului trecut la închisoarea de la Severin, cu toate că acesta are domiciliul în București. Potrivit legii, Roșca ar fi trebuit încarcerat cât mai aproape de domiciliu. Ca urmare, după perioada de carantină de la Rahova, acesta ar fi trebuit transferat fie la Jilava, fie la Ploiești, în condițiile în care bărbatul mai are de stat în detenție trei ani, din cei nouă la care a fost condamnat, pe motiv că șase ani din pedeapsă au fost deja executați.

Surse din anturajul acestuia au dezvăluit, pentru spynews.ro, că, de când a fost dus la Severin, Roșca nu și-a mai văzut familia, iar pachetele îi sunt aduse de diferiți prieteni. Acesta ar fi făcut numeroase cereri de transfer către conducerea închisorii, însă ar fi fost refuzat de fiecare dată, pe motiv că la Jilava și Ploiești "nu sunt locuri". În plus, Radu Roșca s-ar fi plâns prietenilor că nici nu i se permite muncească în închisoare. Ca urmare, sursele citate au precizat că acesta a depus la judecătorul delegat mai multe documente, care, după parcurgerea tuturor procedurilor, vor ajunge în instanță. Roșca ar fi solicitat Administrației Penitenciarelor despăgubiri în valoare de peste 10.000 de euro. Acesta susține că la Turnu Severin deținuții ar fi supuși mai multor abuzuri din partea angajaților, nu s-ar respecta regimul semideschis și eliberarea condiționată, iar camerele sunt supraaglomerate. În perioada 2016-2018, în Penitenciarul Drobeta Turnu-Severin s-au înregistrat cinci decese.

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici!

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro