Lipsa somnului poate cauza grave probleme de sănătate, inclusiv obezitate! Vezi aici ce alte efecte pot avea nopţile pierdute!

Crezi că nopţile pierdute nu-şi pun amprenta asupra ta? Ei bine, efectele lipsei de somn sunt mult mai nocive decât ai fi crezut.

Potrivit unui sondaj Gallup, aproximativ 40% dintre americani dorm mai puţin de 7 ore pe noapte (medicii recomadă între 7 şi 9 ore) şi 70 de milioane de americani suferă de tulburări de somn.

1. Îngrăşarea: persoanele care nu dorm suficient au un dezechilibru hormonal care le provoacă o creştere a poftei de mâncare, în special pentru alimente foarte bogate în calorii.

2. Oboseala afectează şi vederea. În cazuri extreme de lipsă de somn pot să apară: vedere tulbure, vedere dublă sau chiar halucinaţii.

3. Boli de inimă: lipsa de somn duce le creşterea tensiunii arteriale şi la o concentraţie mai mare de proteina C-reactivă, care provoacă boli cardiace. Aceste probleme apar la persoane care dorm aproximativ 4 ore pe noapte în loc de 8 ore, cât este necesar.

Citeşte mai multe pe descopera.ro.

D.C.

Citeşte şi:

S-au certat şi s-au împăcat! Acum bat clopotele de nuntă! Vezi ce vedete se "leagă la cap" din nou

Beneficiile sexului: o inimă puternică şi un look mai tânăr! Uite de ce ar trebui ca în această seară să faci dragoste


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro