Locul din România unde găsești "Scările Fericirii". Ce semnifică ele, de fapt! Ai știut unde sunt?
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 04.07.2022 la 10:45
Actualizat pe 04.07.2022 la 10:45
Dacă te întrebai ce locuri inedite există în România, ei bine, acest loc, unde găsești "Scările Fericirii" este unul dintre ele. Viu colorate, pictate în culorile curcubeului, treptele sunt demne de admirat de fiecare dintre noi. Ce semnifică ele, de fapt. Ai știut unde sunt?
- "Scările Fericirii", în România
- Ce semnifică acest loc, de fapt
- Tu știi unde sunt?
"Scările Fericirii", așa cum mai sunt numite, este unul dintre cele mai "instagramabile" locuri din București.
"Scările Fericirii", în România. Ce semnifică acest loc, de fapt
Una dintre străzile din capitală a devenit mai colorată în perioada pandemiei. "Scările Fericirii", care sunt, de fapt, Treptele Romniceanu, se află în apropierea Parcului Romniceanu, lângă intersecția străzilor Doctor Lister cu Doctor Romniceanu din cartierul Cotroceni.
În weekend, zona este pietonală, numai bună de plimbare și de făcut fotografii "colorate", care, cu siguranță vor strânge sute, sau poate chiar mii de like-uri pe rețelele de socializare.
Se pare însă că au existat și persoane care nu au fost deloc încântate de felul în care au fost colorate scările. Locuitorii din cartierul respectiv s-au arătat extrem de nemulțumiți, și chiar au reclamat la Primărie că scările îi ofensează, căci reprezintă simbolul LGBTQ+. Inițial au fost șterse, iar mai apoi, în anul 2020, refăcute. Scara a fost colorată în curcubeu după ce i-a fost reconstituită balustrada. "Scările Fericirii" sunt păzite mai tot timpul de o mașină de poliție.
Istoria "Scărilor Fericirii", pe scurt
Scara a fost construită prin anii ’20, când în zonă incepuseră să apară vile pe locul caselor mai vechi din fosta vatră a Mănăstirii Cotroceni, înlocuită azi de Palatul Cotroceni.
Treptele mici din piatră făceau urcarea ușoară și erau delimitate de elemente metalice care le făceau mai robuste. Pe centru era o balustradă metalică ai cărei stâlpi ornamentați sporeau atmosfera de Paris.
Construcția este chiar în cornișa Dâmboviței, panta abruptă și ruperea de nivel care marchează geografic albia extinsă a râului, generând „valea” în care se situează cartierul Cotroceni.
Citește și Locul de lângă București unde poți face grătar. Aici există spații special amenajate