Locul din România unde toți oamenii au același nume! Ai știut? Cum de s-a ajuns aici
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 01.03.2023 la 11:36
Actualizat pe 01.03.2023 la 11:36
România are o mulțime de locuri atractive, mai ales datorită peisajelor și a naturii cu care se laudă și în străinătate. Însă, dincolo de asta există și locuri interesante, aproape unice în lume, despre care oamenii vor să afle mai multe. Cu siguranța nu ai știut de locul din România unde toți oamenii au același nume. Iată cum de s-a ajuns aici.
- Locul din România unde toți locuitorii au același nume
- Cum a fost posibil să se întâmple asta
După toate locurile din România care atrag atenția cu obiectivele turistice, o localitate surprinde cu atlceva. Toți locuitorii poartă același nume și se deosebesc prin porecle, ca să nu se încurce între ei. Chiar dacă pare o situație aproape imposibilă, există o explicație clară a modului în care s-a ajuns în acrst punct. Mai mult, numele comun al oamenilor este un cuvânt sugestiv pentru România.
Locul din Rimânia unde toți oamenii au același nume
Minunea se întâmplă în județul Neamț, în localitatea Bicazu Ardelean, unde aproximativ 300 de locuitori poată numele ”Țepeș”. O parte dintre ei locuiesc în localitatea Țepeșeni, un cătun care aparține de această comună.
Pentru că sunt ușor de confundat pentru cei care îi cunosc doar după nume, oamenii mai au scris în buletin încă un nume, și anume o poreclă. De exemplu, pe unii îi cheamă Ţepeş Greuruş sau Ţepeş Bobescu. Cu toate acestea, și în ceea ce privește porecla, se întâmplă să se repete numele și să creeze confunzii.
”Avem Ţepeş Greuruş, Ţepeş Nica, Ţepeş Bobescu. Se întâmplă foarte des să ne confunde poştaşul. Vecinul meu este tot Ion Ţepeş Greuruş şi e numai cu un an mai mic decât mine. Suntem trei Ţepeş Greuruş.”, a spus un localnic.
Cum au fost stabilite poreclele
La fel ca și în alte cazuri, poreclele oamenilor au venit de la ceva destinctiv pentru ei, ca să poată să fie deosebiți. În localitatea Bicazu Ardelean, poreclele oamenilor vin de la supărările, problemele sau chiar pasiunile fiecăruia, iar un alt localnic a explicat exact despre ce este vorba și cum au fost alese.
”Porecla vine de la ce necazuri sau ce atitudini sau ce făcea fiecare: făcea câte o poznă, sau cânta, sau mergea cocoşat. Greuruş, de exemplu vine de la greeruş, sau greiere, adică omului îi plăcea să cânte“, a explicat un alt localnic.