Lovitură de teatru în scandalul care a pus România pe lista aliaţilor ISIS!
Publicat pe 15.02.2017 la 23:59 Actualizat pe 15.02.2017 la 23:42
Cea mai mare "bombă" a anului 2016, în urma căreia România a fost blamată, pe motiv că ar fi pactizat cu teroriştii ISIS, a fâsâit, recent, pe şest!
Cea mai mare "bombă" a anului 2016, în urma căreia România a fost blamată, pe motiv că ar fi pactizat cu teroriştii ISIS, a fâsâit, recent, pe şest!
Aurelian Mihai Szanto, Attila Csaba Pantics și Levente Pantics, temuţii "traficanţi de arme" care au jucat în pseudoreportajul "profesioniştilor" de la Sky News, despre care DIICOT spunea că "au generat sentimentul de insecuritate în rândul populației", sunt, mai nou, liberi ca pasărea cerului. Cu toate că au fost arestaţi cu surle şi trâmbiţe şi au curs râuri de cerneală în comunicatele oficiale, cei trei bărbaţi au reuşit să obţină, în instanţă, eliberarea din arest şi plasarea sub control judiciar, într-o discreţie totală. Aşa că, în baza unei hotărâri a ÎCCJ, cei trei "terorişti" sunt acum pe la casele lor, alături de familii.
Levente Pantics Aurelian Mihai Szanto Attila Csaba Pantics
Cei trei au ajuns vedete vara trecută, când au participat la un show ieftin regizat de jurnaliştii britanici de la la postul Sky News şi s-au dat drept traficanţi de arme dispuşi să vândă mitraliere şi puşti cu lunetă clienţilor generoşi, inclusiv teroriştilor ISIS.
Ei au fost reţinuţi de DIICOT şi arestaţi, ulterior, fiind acuzaţi de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și comunicarea de informații false. Procurorii susțineau că reportajul difuzat de postul de televiziune britanic a fost preluat în mass-media din România și de alte state membre UE, iar din trecerea în revistă a știrilor difuzate pe această temă, cât și a comentariilor difuzate în spațiul public, a rezultat că faptele prezentate au generat, pe de o parte sentimente reprobatoare la adresa statului român, iar pe de altă parte un sentiment de insecuritate în rândul cetățenilor din România, având în vedere prezentarea unor posibile amenințări la adresa securității naționale. "În același sens, cu rea-credință, cunoscând că armele de vânătoare pe care inculpații români (care aveau permise de port-armă pentru o parte dintre acestea), li le-au pus la dispoziție și pe care le-au filmat ca fiind arme de război, au prezentat publicului larg (reportajul fiind prezentat pe postul de televiziune britanic) un scenariu care, dacă ar fi fost adevărat, ar fi creat impresia că autoritățile statului român nu gestionează sau nu sunt interesate de a gestiona o așa-zisă problemă creată de vânzarea de arme pe teritoriul său, din motive de incompetență sau de corupție", explicau procurorii DIICOT.