Mănânci cartofi? Medicii AVERTIZEAZĂ! Ce se întâmplă în organismul tău dacă întreci măsura
Publicat pe 19.05.2016 la 10:40 Actualizat pe 19.05.2016 la 10:48
Fierţi, prăjiţi sau copţi sunt un deliciu, însă medicii avertizează că dacă obişnuieşti să consumi aceste legume de câteva ori pe săptămână îţi pot dăuna grav sănătăţii.
Fierţi, prăjiţi sau copţi sunt un deliciu, însă medicii avertizează că dacă obişnuieşti să consumi aceste legume de câteva ori pe săptămână îţi pot dăuna grav sănătăţii.
Medicii susţin că un consum crescut de cartofi duce la creşterea presiunii sângelui. Un studiu realizat recent arată că dacă ajungi să consumi cartofi, fie ei fierţi, copţi sau prăjiţi, de mai multe ori pe săptămână îţi măreşti cu 11% şansele să ai tensiunea mărită, comparativ cu cei care mănâncă cartofi doar o dată pe lună, potrivit independent.co.uk.
Persoanele care consumă cartofi prăjiţi de 4 ori pe săptămână au 17% mai multe şanse să aibă tensiunea arterială crescută.
Potrivit studiului publicat în British Medical Journal (BMJ), chipsurile din cartofi prăjiţi nu influenţează presiunea arterială.
A.E.D.