Mănânci des legume congelate din magazine? Acesta este adevărul despre ele pe care nimeni nu îl spune
Publicat pe 30.01.2017 la 23:30 Actualizat pe 30.01.2017 la 23:42
Multe gospodine se feresc de legumele congelate, sunt de părere că acestea nu sunt sănătoate şi nu au aceleaşi proprietăţi ca cele recent culese din grădină. Specialiştii sunt de altă părere.
Multe gospodine se feresc de legumele congelate, sunt de părere că acestea nu sunt sănătoate şi nu au aceleaşi proprietăţi ca cele recent culese din grădină. Specialiştii sunt de altă părere.
Fructele şi legumele congelate, în cele mai multe cazuri, sunt „procesate" la scurt timp după ce au fost culese, în punctul maxim de coacere. Procesarea constă, mai întâi, în aducerea vegetalelor la temperatura de fierbere până când acestea sunt pe jumătate fierte.
Dezavantajul este că astfel se pierde o parte din conţinutul de vitamina C şi de vitamine din complexul B. Apoi, ele sunt aduse brusc la temperaturi foarte scăzute.
Specialiştii spun că prin această metodă se păstrează o mare parte din substanţele nutritive ale legumelor.
Aşadar, gospodinele trebuie să ştie că legumele congelate au vitamine la fel ca cele culese din grădină, acestea îşi păstrează proprietăţile chiar şi după ce au stat la congelator.
C.P.