Mănânci pe rupte! Cele mai bune chifteluţe suedeze
Publicat pe 27.05.2017 la 09:59 Actualizat pe 27.05.2017 la 11:12
Atunci când eşti în criză de timp şi trebuie să prepari ceva delicios, reţeta asta o să-ţi prindă bine. Chifteluţele suedeze sunt preparatul perfect pentru o masă gustoasă.
Atunci când eşti în criză de timp şi trebuie să prepari ceva delicios, reţeta asta o să-ţi prindă bine. Chifteluţele suedeze sunt preparatul perfect pentru o masă gustoasă.
INGREDIENTE:
- Un kilogram de carne de vită;
- 1/4 cană de pesmet;
- O linguriţă de pătrunjel tocat;
- 1/4 linguriţă de ienibahar;
- 1/4 linguriţă de nucşoară;
- 1/4 cană de ceapă tocată mărunt;
- 1/2 linguriţă de esenţă de usturoi;
- 1/8 linguriţă de piper;
- 1/2 linguriţă de sare;
- Un ou;
- O lingură de ulei de măsline;
- Cinci linguri de unt;
- Trei linguri de făină;
- Două ceşti de supă de vită;
- O cană de smântână;
- O linguriţă de sos Worcestershire
- O linguriţă de muştar;
Mod de preparare:
Într-un castron combinaţi carnea de vită, pesmetul, pătrunjelul, nucşoara, ienibaharul, ceapa, esenţa de usturoi, oul, sarea şi piperul. Se amestecă până ce toate ingredinetele se combină perfect. Rulaţi compoziţia obţinută în 12 chifteluţe. Într-o tigaie mare se încălzeşte uleiul de măsline şi o lingură de unt. Se adaugă chifteluţele şi se gătesc până ce aceste sunt rumenite uniform. Se transferă pe o farfurie şi se acoperă cu o folie de aluminiu. Într-o tigaie se adaugă patru linguri de unt şi făina. Se amestecă până ce compoziţia devine maro. Se adaugă supa de vită şi smântâna şi se amestecă până ce acestea se combină perfect. Se adaugă sosul Worcestershire şi muştarul şi se lasă la fiert până ce sosul începe să se îngroaşă. Se adaugă sare şi piper după gust. Se adaugă chifteluţele în sosul obţinut şi se lasă la fiert aproximativ două minute. Se serveşte alături de paste sau de orez.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te aşteptăm şi pe pagina de Facebook. Avem şi Instagram. Ne poţi da follow aici.