Mara Bănică în stare de şoc! Cea mai dragă persoană a vedetei TV a fost jefuită în propria casă!
Publicat pe 10.10.2014 la 19:19 Actualizat pe 10.10.2014 la 19:32
Zi grea pentru Mara Bănică! Una dintre cele mai dragi femei din viaţa ei a fost jefuită prin deja cunoscuta metodă "accidentul". Bunica vedetei TV, în vârstă de 83 de ani, a fost păcălită de doi indivizi cărora le-a dat toţi banii pe care îi avea în casă.
Zi grea pentru Mara Bănică! Una dintre cele mai dragi femei din viaţa ei a fost jefuită prin deja cunoscuta metodă "accidentul". Bunica vedetei TV, în vârstă de 83 de ani, a fost păcălită de doi indivizi cărora le-a dat toţi banii pe care îi avea în casă.
Incidentul s-a petrecut, azi, în jurul orelor 14.30. "Mama Nina", aşa cum o alintă Mara Bănică pe bunica ei, o femeie a sunat-o pe telefonul fix şi i-a spus că nepoata ei a fost lovită de o maşină chiar în momentul în care traversa pe trecerea de pietoni. "A primit în jurul orelor 14:30 un telefon de la o individă care spunea că sunt eu. I-a spus că am fost lovită pe trecerea de pieton şi că am nevoie de o operaţie. E un fel de "metoda accidentului", dar dată la pont. I-au cerut bani. Au apărut foarte repede, la 10 minute după ce a dat telefonul. Din fericire nu avea în casă o sumă foarte mare de bani. Le-a dat 1.000 de lei. În mai a mai fost tâlhărită o dată. I-au luat cerceii din urechi şi portofelul în care avea numerele de telefon şi toate adresele. Mi-e frică. E un om de 83 de ani care locuieşte singură într-un apartament şi mi-e frică să nu-i dea în cap pentru trei lei. Nicio bijuterie nu-i mai las în casă de acum. E un om bolnav, e pe pastile, îi tremură mâinile, nu e o situaţie normală să se întâmple asta. Am sunat la 112. Au venit acum o jumătate de oră şi poliţiştii de la Secţia 10. De data asta vreau să-şi facă treaba cum trebuie. Am nevoie de ajutorul colegilor mei din presă să-i prindem pe aceşti nenorociţi!", a spus Mara Bănică pentru SPYNEWS.
Cum puteţi evita asemenea escrocherii
Primul sfat al poliţiştilor pentru a evita o astfel de înşelăciune este să verificaţi dacă ruda respectivă este într-adevăr rănită sau a avut un accident, dându-i un telefon. Trebuie reţinut că nici Poliţia, nici Parchetul, nu reţin telefoanele mobile ale celor implicaţi într-un accident rutier. De asemenea, cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla ruda şi sunaţi pentru confirmare acolo. Poliţia mai îndeamnă ca, în cazul în care sunteţi sunaţi de astfel de persoane şi nu reuşiţi să aflaţi dacă informaţiile sunt corecte, să solicitaţi o întâlnire directă pentru a le da banii şi să sunaţi în acelaşi timp la 112, cerând ajutorul Poliţiei. Pentru a împiedica "documentarea" hoţilor despre familia dumneavoastră, Poliţia recomandă să fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător: "Este posibil ca acestea să vă urmarească, să încerce să se împrieteneasca cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini. Nu primiţi în locuinţă persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.), decât după ce aţi verificat actul de identitate şi legitimaţia de serviciu şi vă creează convingerea că au calitatea invocată. Nu le furnizaţi acestora informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini".