Marfă otrăvitoare, vândută ca pâinea caldă în magazinele din România!
Publicat pe 23.02.2017 la 23:59 Actualizat pe 23.02.2017 la 23:59
O plantă cumpărată de sute de mii de români este considerată un adevărat pericol pentru copii şi animale, întrucât este extrem de otrăvitoare.
O plantă cumpărată de sute de mii de români este considerată un adevărat pericol pentru copii şi animale, întrucât este extrem de otrăvitoare.
Dieffenbachia, banala plantă de apartament pe care foarte mulţi români o au în casă, este supranumită "Iarba morţii", a ucis, recent, un băieţel, care - lăsat nesupravegheat de părinţi - a mestecat o frunză. "Fiul meu, Esteban, a murit din cauza acestei plante blestemate. Copilul meu a murit pentru că a pus în gură o frunză. I s-a umflat limba atât de tare încât s-a sufocat. Această plantă se găsește în multe case și birouri. Este letală. Poate să ucidă un copil în numai un minut, iar în adult în cinci minute", este mărturia şocantă a unei femei, care a impresionat milioane de oameni din întreaga lume.
13
În timp ce la nivel mondial s-a declanşat o adevărată isterie, în România Dieffenbachia se vinde ca pâinea caldă. Cu preţuri variind între 13 lei şi 300 de lei, în funcţie de dimensiuni, planta otărvitoare este una dintre preferatele românilor - lucru menţionat şi într-un raport al unei companii celebre.
Nicio firmă care comercializează această plantă nu spune, însă, că aceasta este otrăvitoare şi că trebuie ţinută departe de copii şi animale. Toate firmele spun doar că "nu este o plantă pretenţioasă" şi că "se adaptează cu succes".
Specialiştii au explicat, pentru qbebe.ro, ce trebuie făcut dacă un copil înghite, accidental, părţi din această plantă otrăvitoare: "Este necesară vizita la medic, pentru a stabili gradul de intoxicaţie. Puteţi încerca să-i daţi acasă primul ajutor clătindu-l bine de tot în guriţă sau chiar făcându-l să elimine din ceea ce a înghiţit. Astfel, daţi copilului să bea cât mai multă apă, iar apoi introduceţi o linguriţă în gură pentru a-i provoca voma. (...) Trucuri pentru mămicile iubitoare de plante: 1) Este important să cunoşti pericolele ce se ascund în ghivecele din locuinţa ta. Pentru a evita orice neplăceri, identifică plantele toxice şi etichetează-le; 2) Aşază plantele considerate otrăvitoare în locuri care nu-i permit accesul copilului; 3) Învaţă copilul, chiar de când este mic, să nu pună în gură părţi din plante, ci doar să le admire şi eventual să te ajute la îngrijirea lor".