Atenție!
Conținut pentru adulți!

Mesajul cutremurător al unei fete din România care joacă "Balena Albastră"!

+4 click pentru
galerie

"Balena Albastră" continuă să facă victime în România, o adolescentă din ţara noastră fiind racolată chiar sâmbătă de un "mentor", după ce fata a mărturisit că îşi doreşte moartea!

În plin scandal internaţional declanşat de jocul criminal "Blue Whale" şi a eforturilor depuse de presă şi de autorităţi pentru a-i trezi pe adolescenţi la realitate, un "gardian" a racolat o fată din România, pentru a o ajuta să-şi ia viaţa. Sâmbătă, în jurul orei 13.00, o tânără care susţine că se numeşte Oana A. şi că locuieşte în România  postat un mesaj înfiorător pe pagina sa web de pe site-ul VK: "Vreau să joc bluewhale, am nevoie de un mentor, doresc cerințele , sunt pregatită să mor. I want to die #bluewhale, #F57". La scurt timp după ce fata s-a arătat dispusă să ducă la bun sfârşit jocul sinucigaş, ea a fost abordată de un "mentor", care i-a explicat că o poate ajuta şi i-a spus să îl contacteze în privat, pentru a-i trasa sarcinile.

Oana A. nu este, însă, singura adolescentă din România care s-a arătat dispusă să moară pentru "Balena Albastră", iar mesajele de mai jos sunt mai mult decât elocvente.

Joc mortal

Jocul ”Balena albastră” presupune 50 de ”sarcini” zilnice, dintre care ultima este sinuciderea. Sute de adolescenţi din Rusia s-au sinucis după ce au jucat ”Balena albastră”, iar în ultimele săptămâni jocul a pătruns şi în România, unde se presupune că ar fi cauza mai multor "accidente". După un val de sinucideri asociate cu jocul sinistru, în Rusia au fost demarate adevărate campanii pentru trezirea la realitate a adolescenţilor.
Psihologii spun că motivele care îl duc pe copil la astfel de gesturi extreme ascund nevoia de a aparţine unui grup, simţind impulsul de a face gesturi periculoase pentru a primi admiraţie. Specialiştii susţin că perioada preadolescentină şi cea adolescentină reprezintă momentul în care copilul este tentat să participe la astfel de jocuri.
Jocul online care a omorât sute de copii în întreaga lume, împingându-i la sinucidere, poate fi descoperit la timp de părinţi, pentru a fi evitate noi tragedii. În timp ce autorităţile din România încă încearcă să se lămurească dacă "Balena Albastră" a făcut victime şi în ţara noastră, reporterii SPYNEWS au descoperit că site-ul care promovează jocul criminal colaborează cu un operator de telefonie mobilă de la noi. Jurnaliştii noştri au descoperit că adolescenţii şi copiii care joacă "Balena Albastră" trebuie să urmeze nişte etape bine stabilite. În primul rând, aceştia trebuie să se înscrie pe site-ul "VK", un fel de Facebook din Rusia. Pentru a facilita înscrierea rapidă, "VK" le oferă vizitatorilor varianta de a se autentifica direct cu un cont de Facebook, solicitând totodată un număr de telefon valid. Număr la care "VK" transmite, la scurt timp, un cod ce trebuie inserat pe site, pentru autentificare. Culmea, codul de autentificare primit de jurnalistul SPYNEWS care încerca să afle adevărul despre "Balena Albastră" a fost transmis de la un număr de mobil cu prefixul unui operator de telefonie din România! Odată intrat pe site-ul din Rusia, noul membru are acces la imagini horror postate de victimele jocului "Balena Albastră", precum şi la întâlniri virtuale cu ceilalţi membri care încearcă să ducă la bun sfârşit misiunile sinistre. Misiuni care se termină cu... sinuciderea jucătorului!
Chiar dacă fenomenul pare greu de controlat, părinţii ar putea să îşi dea seama dacă şi copiii lor joacă "Balena Albastră" verificând dacă aceştia s-au înscris pe "VK" pentru a avea acces la respectivul joc sau dacă au primit SMS-uri de confirmare a înscrierii din partea site-ului amintit. 

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de facebook oficială: Spynews.ro!

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro