Mesajul emoţionant al surorii celebrului psiholog Florin Tudose! "A trăit mai mult pentru naţiune decât pentru familie!"
Publicat pe 13.10.2014 la 12:45 Actualizat pe 11.11.2014 la 15:18
Florin Tudose, unul dintre cei mai cunoscuţi psihiatri din România, s-a stins din viaţă duminică, lăsând în urmă lacrimi şi durere.
Florin Tudose, unul dintre cei mai cunoscuţi psihiatri din România, s-a stins din viaţă duminică, lăsând în urmă lacrimi şi durere.
Sora celebrului psihiatru, Corina Tudose, a transmis un mesaj emoţionant despre fratele ei, care a trăit mai mult pentru ţară decât pentru familia lui, care îl iubea nespus. "Florin Tudose a iubit oamenii şi România mai mult decât pe el însuşi. S-a dăruit românilor pe care doreşte să-i salveze şi azi. <<Trebuie să le spun, să îi îndrum, trebuie ca ei să nu mai facă greşeli>>, spunea adesea şi trăia mai mult pentru naţiune decât pentru familie. Florin s-a simţit prea mult responsabil faţă de semenii lui, şi-a dat viaţa pentru ei prin eforturi şi muncă până la epuizare", a scris Corina Tudose, în spaţiul virtual.
Au încercat 45 de minute să îl resusciteze
Florin Tudose a decedat duminică, în timp ce se afla la cumpărături, în piaţa din localitatea ialomiţeană Coşereni. După ce a ieşit din hală, cu bagajele în mână, bărbatul a căzut ca secerat, chiar lângă maşina în care îl aştepta soţia. Primii care i-au sărit în ajutor au fost chiar comercianţii din piaţă. La scurt timp şi-a făcut apariţia şi Salvarea. Manevrele de resuscitare au durat 45 de minute, însă, din păcate, nu au avut niciun efect. Celebrul psihiatru a fost declarat mort.
Era şeful Clinicii de Psihiatrie a Spitalului Universitar
Florin Tudose s-a născut în 1952 la Bucureşti, a absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" şi a devenit medic psihiatru. Din 1999 a fost profesor universitar și a predat psihiatrie psihopatologie și psihologie clinică. Acesta a publicat singur sau în colaborare peste 30 de cărți de specialitate și aproape 200 de articole dedicate psihiatriei. Printre acestea volumele: Vademecum în psihiatrie (1985), Orizonturile psihologiei medicale (2003), Sindroame rătăcitoare (2005), Psihiatrie în practica medicală (2007), Tratat de psihopatologie și psihiatrie pentru psihologi (2011), Psihopolitica - Tratat de psihopatologie socială ilustrat cu 100+1 dalmaţieni ai politicii româneşti (2014).
Avea 62 de ani şi era şeful Clinicii de Psihiatrie de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), profesor universitar şi doctor în ştiinţe medicale.
Citeşte şi: