Alertă ANM! Cod portocaliu de vijelii! Care sunt cele 11 județe vizate 

Alertă ANM! Cod portocaliu de vijelii! Care sunt cele 11 județe vizate © arhivă

Anunț de ultimă oră făcut de Administrația Naţională de Meteorologie (ANM)! Specialiștii au emis cod portocaliu de vijelii! Care sunt cele 11 județe afectate? 

Dacă mai aveți vreo speranță că temperaturile vor crește și soarele va reveni din nou pe cer, vă înșelați amarnic. Astăzi, Adminstraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis un cod portocaliu de vijelii în 11 județe ale țării. Atenționarea intră în vigoare de la orele 11:00.

Potrivit informațiilor oferite de către specialiști, între orele 11:00-22:00, în nordul Dobrogei, nord-estul Munteniei, dar și în cea mai mare parte a Moldovei, se vor declanșa rafale puternice de vânt, ce vor atinge între 80-100 kilometri/oră, însoțite de vijelii și temperaturi scăzute. 

De asemenea, cele 11 județe vizate de codul portocaliu sunt: Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Brăila, Tulcea, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea şi Buzău.

În același timp, meteorlogii informeză că încă ne aflăm sub cod galben de marți dimineață, în mai multe județe intensificându-se instabilitatea atmosferică, însoțită de vânt puternic. Între orele 9:00 - 23:00, în vestul și centrul Munteniei (judeţele Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman, Giurgiu, Ilfov şi în zona municipiul Bucureşti), dar și în Oltenia și Transilvania, vor fi rafale puternice de vânt ce vor atinge între 55-65 kilometri/oră, iar izolat 70 kilometri/oră. 

În Moldova, Dobrogea şi în estul Munteniei (judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi), astăzi, instabilitatea atmosferică se va accentua, manifestându-se prin intensificări puternice ale vântului, însoțite de vijelii, grindină și averse


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro