Alertă de la ANM! Cod roşu de viscol şi ninsori. Vântul va sufla cu peste 180 de kilometri pe oră

Alertă de la ANM © Arhiva

Ziua de luni a venit şi cu veşti mai puţin plăcute. Meteorologii au anunţat cod roşu de vânt puternic şi ninsori abundente în zona de munte a județelor Suceava și Neamț, dar şi în alte 14 judeţe. Vântul va sufla cu peste 180 de kilometri pe oră.

În zona de nord a ţării, în special în judeţele Suceava şi Neamţ, ANM a anunţat intensificări puternice ale vântului cu viteze de peste 150 de kilometri pe oră. De asemenea, în aceste zone ninsorile vor fi puternic viscolite.

Totodată, cod roşu de vânt puternic a fost anunţat şi în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, unde vântul va sufla cu peste 180 de kilometri pe oră, spulberând puternic zăpadă, dar reducând drastic şi vizibilitatea. Avertizarea de la meteorologi este valabilă până la ora 18:00.

În restul regiunilor din ţară vântul va sufla cu 70 de kilometri pe oră, doar în Moldova şi Dobrogea intensificările vântului vor urca până la 100 de kilometri pe oră.

Cerul va fi noros pe tot parcursul zilei, precipitaţiile vor apărea şi ele în unele regiuni, iar vizibilitatea va fi şi ea redusă, mai ales în prima parte a zilei.

Chiar şi cu un cod roşu de vânt, teperaturile se menţin mari pentru perioada calendaristică în care ne aflăm. Astfel, maximele zilei se vor încadra între 6 şi 16 grade Celsius, iar minimele se vor situa între 3 şi minus trei grade. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro