ANM a emis cod galben de vânt puternic și vijelii pentru mai multe regiuni ale țării

ANM a emis cod galben de vânt puternic și vijelii pentru mai multe regiuni ale țării © arhivă

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare meteorologică. Există o informare meteo în vigoare și, mai nou, un cod galben de vânt, valabil în mai multe județe ale țării. 

Cod galben de vânt

Până joi, la ora 20:00, ANM anunță că în zona : Județul Botoşani; Județul Suceava: zona joasă; Județul Neamţ: zona joasă; Județul Iaşi, se vor semnala intensificări locale și temporare ale vântului, care la rafală vor atinge 55...65 km/h

Fenomene asociate : descărcări electrice, averse în general slabe cantitativ

Informare meteorologică, valabilă până joi, ora 23:00

ANM anunță, până joi, 14 mai, la ora 23:00, intensificări ale vântului, manifestări de instabilitate atmosferică. Vântul se va intensifica treptat, la început în regiunile vestice și nord-vestice, apoi și în cele centrale, estice și sud-estice, unde rafalele vor depăși, în general, 50…55 km/h.

Pe parcursul zilei de joi (14 mai) și la începutul nopții, local și temporar vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică accentuată. Se vor semnala vijelii, averse ce pot avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și izolat grindină. Punctiform cantitățile de apăvor depăși 25 l/mp.

În sudul Banatului, nordul Crișanei, în Maramureș și Transilvania, precum și în nord-estul Munteniei și nordul Dobrogei, local și temporar vor fi intensificări ale vântului cu viteze ce vor depăși în general 55...65 km/h. La munte vor fi rafale de 60…80 km/h, iar în zona înaltă, vântul va sufla tare, cu peste 90…100 km.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro