ANM, anunț de ultimă oră! A fost emis cod galben de vijelii și grindină! Care sunt cele 13 județe afectate 

ANM, anunț de ultimă oră! A fost emis cod galben de vijelii și grindină! Care sunt cele 13 județe afectate © arhivă

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi un nou cod galben de vijelii și grindină, în vigoare până sâmbătă! Care sunt cele 13 județe afectate?

Nicio speranță pentru vreme frumoasă și soare! Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi, 15 mai, o nouă atenționate de cod galben 13 județe ale țării.

Începând de astăzi, de la orele 13:00, până sâmbătă la orele 03:00, în jumătatea nordică a Moldovei, dar și în nord-vestul și centrul țării, instabilitatea atmosferică se va intensifica. 

Vijelii, grindină și averse cu caracter torențial

Vântul va sufla cu o viteză de 60-70 kilometri/oră și va fi însoțit de vijelii, căderi de grindină și averse cu caracter torențial. Potrivit informațiilor oferite de către specialiști, cantitățile de apă vor depăși 25 litri/metru pătrat. 

Cele 13 județe vizate sunt: Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Cluj, Botoșani și Iași.

De asemenea, în zonele montane, rafalele de vânt ajung la o viteză de 80-90 kilometri/oră, însoțite de descărcări electrice și averse. 

Nici restul teritoriului nu scapă de astfel de fenomene, căci, pe arii restrânse, instabilitatea atmosferică aduce vijelii, căderi de grindină și averse, în intervale de timp mai scurte.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro