ANM, anunț important! Cod galben de vijelii și ploi puternice! Care sunt cele 28 de județe afectate

ANM, anunț important! Cod galben de vijelii și ploi puternice! Care sunt cele 28 de județe afectate © arhivă

Administrația Naţională de Meteorologie (ANM) a emis un nou cod galben de vijelii și ploi puternice! Care sunt cele 28 de județe vizate și afectate de schimbările climatice?

Vremea rea continuă să ne dea mari bătai de cap! Astăzi, Administrația Naţională de Meteorologie (ANM) a emis un nou cod galben de vijelii și ploi puternice în 28 de județe ale țării. 

Începând din această dimineață până la orele 23:00, în Maramureş şi Transilvania, în nord-estul Munteniei şi nordul Dobrogei, în sudul Banatului, precum și nordul Crişanei, vor avea loc intensificări puternice ale vântului, cu rafale ce vor depăși viteza de 55-65 kilometri/oră. 

Judeţele afectate de codul galben sunt: Tulcea, Brăila, Buzău, Prahova, Covasna, Vrancea, Bacău, Harghita, Neamţ. Suceava, Braşov, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Sibiu, Argeş, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj, Satu Mare, Bihor, Arad şi Timiş.

Zonele montane vor fi și ele afectate, iar vântul va sufla cu rafale între 60-80 kilomteri/oră, iar în zonele înalte va ajunge la 90-100 kilometri/oră. 

Ce se înâmplă pe parcursul lunii mai

Chiar dacă ultima lună de primăvară a început cu ploi și vijelii, pe parcurs, temperaturile se vor ridica, fiind mult mai crescute decât ar fi normal în această perioadă. 

„Săptămâna 11-18 mai aduce temperaturi mai ridicate, nu în ultimul rând și săptămâna 18-25 mai aduce temperaturi mai ridicate decât ar fi normal pentru perioada din calendar și această tendință spre deficit a cantităților de precipitații se menține”, a spus șefa ANM, la Antena 3.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro