ANM, anunț de ultimă oră. România „se topește” din cauza temperaturilor caniculare

ANM, anunț de ultimă oră. România „se topește” din cauza temperaturilor caniculare © arhivă

După o bună perioadă în care ploile și furtunile și-au făcut simțită prezența în fiecare zi, România intră, de azi, sub atenționare meteo de caniculă! În următoarea perioadă, potrivit meteorologilor se vor înregistra temperaturi insuportabile.

Vara lovește în forță România cu temperaturi caniculare, de-a dreptul insuportabile! Meteorologii anunță că ne aflăm sub atenționare meteo de cod galben de caniculă până pe 13 august, perioadă în care se vor înregistra temperaturi extrem de ridicate, de peste 37 de grade la umbră. 

Valul de căldură va persista și se va intensifica îndeosebi în cursul zilelor de luni (12 august) și marți (13 august) în toate zonele de câmpie și de podiș, unde disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi, informează meteoromania.ro.

Temperaturile maxime, cu mult mai mari decât mediile climatologice specifice perioadei, se vor situa frecvent între 33 și 36 de grade, mai ridicate până spre 37...38 de grade, duminică (11 august) în sud-vestul țării, iar luni (12 august) și marți (13 august) în vest, nord-vest și local în sud. Pe arii restrânse, nopţile vor fi tropicale (temperaturi minime ce nu vor coborî sub 20 de grade).

Astăzi, în mai multe regiuni din România se vor înreistra peste 37 de grade la umbră, iar specialiștii recomandă tuturor oamenilor să se hidrateze foarte bine și să stea la locuri ferite de razele soarelui. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro