UPDATE / Anunț alarmant de la ANM pe 1 Ianuarie. Cod portocaliu de vânt puternic, în două județe din țară

Anunț alarmant de la ANM pe 1 Ianuarie. Cod portocaliu de vânt puternic, în două județe din țară © Arhivă

UPDATE: ANM a anunțat un nou cod, galben de această dată. Acesta este de ceață și este valabil în județul Timiș, până la ora 11.00. Se va semnala ceață care determină scăderea vizibilității local la 100 m și izolat la 50m.

Cod galben, valabil până la ora 11:00

În zona: Județul Timiş: Timișoara, Ghiroda, Giroc, Moșnița Nouă, Dumbrăvița, Remetea Mare, Bucovăț.

Știre inițială

Anunț de ultim moment de la meteorologi. Un cod portocaliu de vânt a fost transmis în această dimineață și este valabil în două județe din țară.

Potrivit Administrației Națională de Meteorologie, codul portocaliu este în vigoare până la ora 11.00 și este valabil în județele Caraș-Severin și Hunedoara.

Se vor semnala intensificări ale vântului cu rafale de 120...140 km/h, iar ca fenomene asociate întâlnim transportul de zăpadă.

Codul galben, valabil până la ora 11:00

În zona : Județul Caraş-Severin: zona de munte de peste cota 1800 m;
Județul Hunedoara: zona de munte de peste cota 1800 m.

În plus, meteorologii au mai transmis o atenționare meteorologică încă de pe 31 decembrie, care este în vigoare până astăzi, pe 1 ianuarie, la ora 20.00. Codul galben este de vânt și este valabil în zona montană, în general la altitudini de peste 1700 m, unde vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de peste 90…100 km/h, iar zăpada va fi spulberată.

De asemenea, și zona Moldovei se află sub codul galben de vânt puternic. Vântul se va intensifica treptat, la început în nordul regiunii, apoi și în rest, local și temporar cu rafale de 55...65 km/h, iar în cursul zilei de astăzi, pe arii restrânse, vor fi intensificări de peste 70 km/h, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro