Anunț de ultimă oră de la ANM. Cod galben de viscol și ninsoare pentru mai multe zone din țară

Anunț de ultimă oră de la ANM. Cod galben de viscol și ninsoare pentru mai multe zone din țară © arhiva

Administrația Națională de Meteorologie a emis în urmă cu puțin timp un cod galben de vreme rea, o răcire accentuată pentru mai multe zone din țară.

Vremea se schimbă radical în următoarele zile. Din această seară este în vigoare un cod galben de vreme rea care presupune o răcire accentuată, ninsori și strat de zăpadă, viscol, dar și intensificări ale vântului.

Interval de valabilitate: 21 martie, ora 18 – 25 martie, ora 08;
Fenomene vizate: răcire accentuată, ninsori și strat de zăpadă, intensificări ale vântului;
Zone afectate: conform textului;

      În intervalul menționat, vremea se va răci accentuat în toată țara, devenind treptat deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie.
     În noaptea de sâmbătă spre duminică (21/22 martie) și în cursul zilei de duminică (22 martie) aria precipitațiilor predominant sub formă de ninsoare va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane și local Transilvania, Maramureș și Moldova.
     Din a doua parte a nopții de duminică spre luni (22/23 martie) precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare în cea mai mare parte a țării și se va depune strat de zăpadă, mai consistent îndeosebi în zonele de munte și în regiunile sudice. Izolat vor fi posibile depuneri de polei.
    Temporar vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, în general cu viteze de 50…60 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, viscolind și spulberând zăpada.

Atenționare de cod galben de ninsoare și viscol

Interval de valabilitate: 21 martie, ora 20:00 - 23 martie, ora 02:00
Fenomene vizate: ninsori moderate cantitativ, viscol
Zone afectate: conform hărții și textului

   Din seara zilei de sâmbătă (21 martie) va ninge moderat (cantități de precipitații în jur de 15 l/mp) în zona Carpaților Orientali și nordul Moldovei, unde stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. Pe parcursul zilei de duminică aria ninsorilor va cuprinde și Carpații Meridionali, iar vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de 55....70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro