Anunțul meteorologilor. A fost emis un nou cod galben de vânt. Însă, temperaturile urcă până la 30 de grade Celsius

Anunțul meteorologilor © Arhiva

Meteotologii vin cu un nou anunț. Deși sunt preconizate temperaturi de până la 30 de grade în perioada următoare, specialiștii anunță intrarea în vigoare a unui nou cod galben de vânt. 

Un cod galben de vijelii a fost emis pentru 29 de județe din țară, ce intră în vigoare miercuri, la orele 23:00, fiind valabil până joi, la aceeași oră. 

Pentru început vântul va avea intensificări doar în regiunile vestice și sud-vestice, însă, mai apoi, codul se va extinde și pentru regiunile centrale estice și sud-estice, unde rafalele vor depăși, în general, 50…55 km/h.

De asemenea, joi, vijeliile vor fi însoțite și de ploi torențiale, descărcări electrice și izolat grindină. Cerul va fi variabil, temperatura minimă va fi de 16 grade Celsius, iar maxima va urca până la 30 de grade. 

Vineri, 15 mai, vremea se va menține deosebit de caldă. Maximele se vor încadra între 14 grade în nordul Moldovei şi pânã în jurul a 33 de grade în sudul Olteniei. Însă, în regiunile nordice, centrale și la munte sunt așteptate ploi, însoțite de descărcări electrice. În restul teritoriului cerul va fi variabil, vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări doar munte, mai ales pe creste. De altfel, minimele zilei nu vor coborî sub 19 grade. 

Și sâmbătă, 16 mai, vom avea vreme caldă, cu maxime ce pot ajunge până la 32 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri şi izolat ploi slabe la munte, în centru şi în nord-est. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, cu rafale de peste 80 km/h. Minimele termice se vor situa în jurul valorii de 16 grade. 

Ultima zi de weekend, duminică, 17 mai, vremea continuă să se mențină caldă, termometrele arătând o maximă de 32 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, vântul va sufla slab și moderat, iar ploile este posibil să își facă apariție doar spre seară. Minima zilei de duminică va fi de 17 grade Celsius. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro