Avertisment de la meteorologi! România va fi lovită de un ciclon care va schimba vreme radical. La ce să ne aşteptăm

România va fi lovită de un ciclon care va schimba vreme radical

Vremea se va schimba radical, conform meteorologilor, care au anunţat venirea unui ciclon mediteranean în România. Acest fenomen va dezlănţui iarna în ţara noastră, în multe regiuni fiind semnalate ninsori şi viscol.

Chiar dacă România este ameninţată de acest ciclon, temperaturile se menţin extrem de ridicate pentru această perioadă. Sfârşitul lunii ianuarie aduce temperaturi de primăvară, maxima urcând până la 13 grade Celsius. Deşi, în această perioadă a anului, maxima nu ar fi trebuit să treacă de 5 grade Celsius.

Vremea rămâne anormal de caldă pentru această perioadă, dar devine mult mai dinamică şi vor fi mult mai mulţi nori, mai multe precipitaţii Norii s-au înmulţit încă din timpul nopţii, pentru că avem un ciclon foarte activ care a venit dinspre Marea Mediterană, va aduce precipitaţii în primul rând în jumătatea de vest a ţării, dar uşor-uşor se vor extinde şi în celelalte zone. În următoarele zile, nu dinspre Mediterană vom primi precipitaţii, ci de la nişte cicloane din nordul Europei, care coboară mai mult de data aceasta şi periferic aduc şi la noi nori şi precipitaţii”, a explicat meteorologul Simona Căpşună, conform România TV.

De asemenea, şi începutul lunii februarie ne aduce temperaturi mari, însă nu la fel de ridicate ca cele din luna ianuarie.

În Muntenia temperaturile maxime vor urca până la 11 grade, iar minimele nu vor coborî sub zero grade. Însă, vom avea parte de priciptaţii slabe.

În zona Olteniei vremea se menţină caldă. Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 10 grade, iar minima va atinge pragul de minus două grade Celsius. Cât despre precipitaţii acestea vor cădea doar în unele zone ale Olteniei.

În Moldova se anunţă un început de februarie mai rece. Cerul va fi noros, maxima nu va depăşi 6 grade, iar minima va coborî şi ea până la minus un grad. Şi aici îşi vor facea apariţia ploile, însă nu în cantităţi mari.

În zona Banatului maximele ajung şi aici până la 12 grade, iar minimele se vor situa între zero şi patru grade Celsius. Bănăţenii trebuie să aibă mereu umbrela la purtător pentru că se anunţă precipitaţii zilnice.

În Crişana media maximelor termice va oscila între 7 şi 10 grade, iat minima va stagna la pragul de zero grade.

În centrul ţării, în Transilvania, media regională a maximelor termice va oscila între 3 şi 6 grade. Temperaturile minime se vor menţine negative şi se vor situa, în medie, între -5 şi 0 grade. De asdemenea, sunt aşteptate şi precipitaţiile care vor fi moderate cantitativ.

În Maramureş maxima perioadei va atinge doar 5 grade, iar minima va scădea până la minus trei grade Celsius. Ploile îşi vor face apariţia zilnic, însă vor fi moderat cantitativ.

La munte vom avea vreme frumoasă, cu maxime de până şa 8 grade şi minime de pânp la minus şase grade Celsius.

Cei ce locuiesc la malul mării vor fi cei mai fericiţi. Luna iubirii le va aduce maxime de 10 grade, perfect pentru o plimbare pe faleză. De asemenea, nici minima nu va coborî sub patru grade Celsius. Doar în primele zile ale lunii îşi vor face apariţia şi ploile.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro