Avertisment de ultimă oră de la ANM. Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină, pentru mai multe regiuni

Avertisment de ultimă oră de la ANM. Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină, pentru mai multe regiuni © arhivă

ANM a emis două noi alerte meteo valabile în mai multe regiuni ale României. Se vor semnala ploi torențiale, vijelii și grindină, anunță meteorologii. 

ANM a transmis că între 19 mai, ora 13:30 și 21 mai, ora 21:00, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată.

Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și căderi de grindină.

Cod galben valabil până miercuri, la ora 08

Primul cod galben emis astăzi de ANM este valabil de pe 19 mai, de la ora 21, până pe 20 mai, la ora 8. Meteorologii spun că se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată în județele Caraș Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Dolj și Olt.

„În intervalul menționat, în Oltenia, sudul Banatului și în vestul Carpaților Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp”, precizează ANM. 

Cod galben valabil până joi, la ora 18

A doua alertă meteo emisă de ANM este valabilă între 20 mai, ora 08:00 și 21 mai, ora 18:00. Județele vizate sunt: Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara , Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța, Ilfov, Călărași, Giurgiu, Teleorman și Olt.

În Oltenia, Banat, Muntenia, Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei și Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, intensificări ale vântului cu viteze în general de 60...70 km/h, grindină și averse torențiale.

Totodată, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25...30 l/mp și local 40...60 l/mp, cu precădere în Oltenia și în zona Carpaților Meridionali.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro