Căldură extremă la început de martie! ANM anunță că vremea se schimbă radical

Căldură extremă la început de martie! ANM anunță că vremea se schimbă radical © Avantaje.ro

Administrația Națională de Meteorologie anunță că vremea se va schimba radical în România, în săptămâna ce urmează. Meteorologul de serviciu spune că o masă de aer cald, care va pătrunde pe teritoriul României, va aduce o încălzire semnficativă, mai ales în zonele de sud ale țării.

Primăvara debutează cu temperaturi ridicate, în România. Potrivit prognozei emise de ANM, trebuie să ne așteptăm la niște valori anormale, generate de un val de aer cald care va ajunge pe teritoriul nostru.

Vremea în martie, anormală

Conform specialiștilor, prima săptămână a lunii martie va aduce temperaturi cu mult mai ridicate decât ar fi normal în această perioadă, în special în zonele de est și de sud-est.

Din punct de vedere al precipitațiilor, vom avea parte și de multe ploi în exces, cu precădere în vestul, nord-vestul și centrul țării. Nici zona de munte nu scapă de precipitații. Nu vor lipsi aversele nici din restul teritoriului, acolo unde se vor încadra în limite tipice perioadei.

În a doua săptămână a lunii martie, valorile vor continua să fie mai ridicate.

Când începe să se răcească

Potrivit prognozei, lucrurile încep să se situeze în limitele normalului abia de la mijlocul lunii martie. Începând cu 16 martie, temperaturile vor scădea ușor și vor începe să se situeze în jurul mediilor tipiece acestei perioade. Vor rămâne ușor mai ridicate în zonele extracarpatice, scrie capital.ro.Însă, chiar dacă se răcește puțin, ploile vor fi deficitare în această perioadă.

Luna martie urmează să se încheie cu temperaturi normale pentru această perioadă a anului.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro