Iarna pune stăpânire pe România! E cod galben de vânt puternic. Temperaturile au scăzut dramatic

Iarna pune stăpânire pe România! E cod galben de vânt puternic. Temperaturile au scăzut dramatic © fotografie simbol arhivă

Iarna pune stăpânire pe țara noastră! Meteorologii au anunțat încă de zilele trecute că urmează o schimbare radicală a vremii. Astăzi, temperaturile au scăzut dramatic în mai multe zone din țară. De asemenea, ANM a emis cod galben de vânt puternic.

E cod galben până la ora 11:00 în județele Argeș, Teleorman, Giurgiu, Dâmbovița. Se vor semnala intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală, temporar 55-65 km/h.

Cod galben până ls ora 12:00 în județul Caraș-Severin. Se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge la rafală 55-65 km/h, izolat 70 km/h; la munte vitezele la rafală vor atinge temporar 80-90 km/h.

Cod galben până la ora 11:00 în județele Constanța și Tulcea. Se vor semnala  intensificări locale ale vântului, cu rafale de 55-65 km/h.

Cod galben până la ora 11:00 în județul Olt și Dolj. Se vor semnala intensificări ale vântului ce vor atinge local la rafală 55-65 km/h şi izolat 70 km/h. Fenomene asociate: local ploaie.

În același timp, există o informare meteo de ploi și ninsori până sâmbătă. Aceasta este valabilă pentru întreaga țară.

Va ploua îndeosebi în jumătatea de sud a țării, unde local se vor acumula cantități de apă care vor depăși 20...25 l/mp, iar îndeosebi în zona de munte a Olteniei, izolat 40...60 l/mp.
      Vremea se va răci treptat, astfel încât vineri (22 noiembrie) și sâmbătă (23 noiembrie) în jumătatea estică a teritoriului se vor înregistra temperaturi sub cele specifice perioadei.
      În zona montană, mai ales la altitudini de peste 1500 m, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, iar începând din seara zilei de joi (21 noiembrie), trecător, precipitații mixte ce pot determina depuneri de polei, se vor semnala și în Moldova, estul și sud-estul Transilvaniei și în dealurile Munteniei.
      La munte, mai ales în Carpații Orientali și Meridionali, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70...80 km/h, spulberând trecător zăpada. Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45...55 km/h, vor fi și în zonele mai joase de relief.

Autoritățile le atrag atenția oamenilor! Înainte de a pleca la drum, mai ales spre zonele de munte, să se asigură că sunt echipați necesar pentru zonele respective, atât ei, cât și autoturismele lor. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro