Se strică vremea în România! ANM, avertisment de cod portocaliu de vijelii

Se strică vremea în România! ANM, avertisment de cod portocaliu de vijelii © Arhivă

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de vreme rea, care vizează o mare parte a teritoriului vestic al României.

Este vorba despre un cod galben de instabilitate atmosferică, valabil până pe 10 septembrie, și despre un cod portocaliu de vânt puternic, valabil până pe 9 septembrie, ora 21.00.

COD GALBEN

  • Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată
  • Interval de valabilitate: 09 septembrie, ora 11:00 – 10 septembrie, ora 03:00
  • Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică se va accentua în Banat, Crișana, Maramureș și în vestul și nord-vestul Transilvaniei. Vor fi intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat grindină.

Rafalele vântului vor depăși 60...75 km/h, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20...25 l/mp și izolat 40 l/mp.

Notă: Astfel de fenomene se vor semnala după-amiaza și noaptea și în celelalte regiuni, dar pe arii restrânse și în intervale mai scurte de timp.

COD PORTOCALIU

  • Interval de valabilitate: 09 septembrie, ora 15:00– 09 septembrie, ora 21:00
  • Fenomene vizate: intensificări puternice ale vântului
  • Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat în județele Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare vor fi perioade cu intensificări puternice ale vântului - rafale de peste 80...90 km/h și vijelii.

Notă: Trecător și pe arii restrânse, intensificări ale vântului se vor semnala în prima parte a zilei și în județul Caraș-Severin.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro