Iarna a venit în România. La Bâlea Lac, stratul de zăpadă a ajuns deja la 40 cm / VIDEO

Iarna a venit în România. La Bâlea Lac, stratul de zăpadă a ajuns deja la 40 cm / VIDEO © Captură Video

Iarna își intră cu adevărat în drepturi. În toată țara, s-a instalat frigul, iar în zonele de munte au apărut și ninsori care au instalat deja un strat de zăpadă de 40 de centimetri. Cel mai frig a fost la Miercurea Ciuc, acolo unde termometrele au indicat o valoare de -12 grade. Iar vremea va fi continua să se facă din ce în ce mai rece.

După o toamnă prelungită, iarna a decis că nu vrea să se lase așteptată. Încă de azi noapte, stratul de zăpadă de la Bâlcea Lac a ajuns deja la 40 de centimetri. În copaci sunt țurțuri, iar pe jos s-au așternut petice de gheață.

„Azi dimineaţă la staţia meteo Miercurea Ciuc s-a înregistrat temperatura de minus 12 grade”, a informat Lado Gabriella, meteorolog, potrivit Observator.

A venit frigul, dar se face și mai frig

Cele mai scăzute valori au fost în Harghita, acolo unde au fost înregistrate, predominant, valori negative. La Toplița și Joseni, de exemplu, termometrele au indicat -10 grade Celsius. Și la Odorheiu Secuiesc a fost frig, cu minime ce indicau -6 grade Celsius.

În următoarele câteva săptămâni, temepraturile vor oscila. Până spre mijlocul acestei săptămâni, vremea va continua să fie rece, iar unele valori chiar vor continua să scadă. Pe timpul zilei, vom avea între -1 și 7 grade, iar noaptea nu vor exista temperaturi pozitive. Sunt anunțate minime între 8 și 0 grade, iar cei care vor avea de tras cel mai mult cu frigul sunt cei din nordvest și centru.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro