Iarna și-a intrat în drepturi. Cod portocaliu de ninsori abundente și viscol. Scad drastic temperaturile

Cod portocaliu de ninsori abundente și viscol. Scad drastic temperaturile © Arhiva

Începutul de săptămână aduce schimbări majore din punct de vedere meteorologic. Iarna se întoarce cu forțe proaspete, fiind anunțat un cod portocaliu de ninsori abundente, viscol, intensificări ale vântului și temperaturi foarte scăzute pentru această perioadă.

ANM  a emis un cod portocaliu pentru vestul Munteniei, sudul Banatului și Carpații Meridionali și un cod galben pentru Dobrogea, jumătatea estică a Munteniei și sudul Transilvaniei valabil până miercuri, 25 martie, ora 10:00.

Conform ANM, vremea se va răci în toată țara, temperaturile scăzând din ce în ce mai mult, devenind prea frig pentru sfârșitul lunii martie. Stratul de zăpadă va crește treptat mai ales în regiunile sudice, sud-vestice și la munte. De asemenea, în zonele montane va predomina lapovita, transformată mai apoi în ninsoare,iar  izolat vor fi și depuneri de polei.

Vântul va avea intensificări ce pot ajunge până la 60 km/h, în special în sudul, sud-estul țării și la munte.

În Dobrogea și în jumătatea estică a Munteniei a fost emis un cod galben de vânt, precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, polei și un strat mare de zăpadă. Vântul va avea intensificări ce pot ajunge până la 75 km/h, iar în zona montană acestea vor depăsi 90 km/h.

În Oltenia, Muntenia, sudul Banatului și Carpații Meridionali va ninge abundent, stratul de zăpadă devenind unul consistent. Vântul va prezenta intensificări de până la 70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro