Ploi însemnate cantitativ, ninsoare și vânt! ANM, anunț de ultimă oră

Ploi însemnate cantitativ, ninsoare și vânt! ANM, anunț de ultimă oră © fotografie simbol arhivă

Meteorologii vin cu vești proaste! A fost emisă o informare meteo, valabilă până sâmbătă, de ploi, ninsori și vânt în mai multe zone din țară. În următoarele zile vremea se va schimba radical. 

Informare meteo: 20 noiembrie, ora 18:00 – 23 noiembrie, ora 10:00

Fenomene: ploi însemnate cantitativ, răcire, ninsori la munte, precipitații mixte în Moldova, Transilvania și zona deluroasă a Munteniei,  intensificări ale vântului. 

În intervalul menționat temporar va ploua îndeosebi în jumătatea de sud a țării, unde local se vor acumula cantități de apă care vor depăși 20...25 l/mp, iar îndeosebi în zona de munte a Olteniei, izolat 40...60 l/mp.
      Vremea se va răci treptat, astfel încât vineri (22 noiembrie) și sâmbătă (23 noiembrie) în jumătatea estică a teritoriului se vor înregistra temperaturi sub cele specifice perioadei.
      În zona montană, mai ales la altitudini de peste 1500 m, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, iar începând din seara zilei de joi (21 noiembrie), trecător, precipitații mixte ce pot determina depuneri de polei, se vor semnala și în Moldova, estul și sud-estul Transilvaniei și în dealurile Munteniei.

ANM anunță că vântul va sufla cu putere, având intensificări de peste 70-80 de kilometri pe oră. 

La munte, mai ales în Carpații Orientali și Meridionali, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70...80 km/h, spulberând trecător zăpada. Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45...55 km/h, vor fi și în zonele mai joase de relief.

Așadar, vremea rea se instalează în țara noastră începând de miercuri seară, de la ora 18:00. Până sâmbătă, la ora 10:00, sunt așteptate atât ploi, cât și ninsori, dar și vânt și temperaturi scăzute. 

Între timp este valabil până la ora 15:00 un cod galben de vânt, care la rafală va atinge 90...110 km/h, pentru județele Argeș, Prahova, Dâmbovița, Gorj, Vâlcea, Brașov, Sibiu și Caraș-Severin. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro