Anunţ de ultimă oră de la meteorologi. Cod galben, în mai multe zone din ţară

Anunţ de ultimă oră de la meteorologi. Cod galben, în mai multe zone din ţară © Arhivă

UPDATE 00.10: Codurile galbene de ceaţă transmise de meteorologi s-au extins în mai multe zone din ţară până joi dimineaţă, la ora 06.00.

În zona: Județul Brăila;
Județul Ialomiţa;
Județul Buzău: zona joasă;
Județul Prahova: Ploiesti, Mizil, Brazi, Urlați, Valea Călugărească, Bucov, Bărcănești, Puchenii Mari, Târgșoru Vechi, Ciorani, Poienarii Burchii, Albești-Paleologu, Colceag, Berceni, Șirna, Gorgota, Râfov, Drăgănești, Tomșani, Ceptura, Dumbrava, Baba Ana, Mănești, Fulga, Cocorăștii Colț, Balta Doamnei, Tinosu, Gura Vadului, Sălciile, Boldești-Gradiștea, Gherghița, Vadu Săpat, Călugăreni, Jugureni, Olari;
Județul Călăraşi;
Județul Giurgiu;
Județul Ilfov;
Județul Dâmboviţa: Titu, Potlogi, Cornești, Corbii Mari, Răcari, Crevedia, Petrești, Cojasca, Lungulețu, Mătăsaru, Ciocănești, Odobești, Tărtășești, Finta, Braniștea, Uliești, Mogoșani, Conțești, Vișina, Niculești, Brezoaele, Sălcioara, Poiana, Dobra, Șelaru, Produlești, Costeștii din Vale, Butimanu, Răscăeți, Slobozia Moară, Cornățelu, Bilciurești;

În zona: Județul Bacău: zona joasă;
Județul Botoşani;
Județul Suceava: zona joasă;
Județul Galaţi;
Județul Neamţ: zona joasă;
Județul Vrancea: zona joasă;
Județul Iaşi;
Județul Vaslui.

Ştire iniţială

Anunţ de ultim moment de la meteorologi. Adminstraţia Naţională de Meteorologie a anunţat un nou cod galben, valabil în umătoarele ore. Codul galben este de ceaţă şi se întinde în mai multe judeţe.

Astfel, meteorologii anunţă că codul galben de ceaţă este valabil de miercuri seara, de la ora 20.00, până la ora 00.00. Codul galben este valabil în zona joasă a judeţului Bacău, în judeţul Botoşani, în zona joasă a judeţului Suceava, în judeţul Galaţi, în zona joasă a judeţului Neamţ, în zona joasă a judeţului Vrancea, în judeţul Iaşi şi în judeţul Vaslui.

Se vor semnala ceață care reduce vizibilitatea local sub 200 m, izolat sub 50 m, iar ca fenomene asociate regăsim trecător şi burniță. De asemene, meteorologii au anunţat ca şi observaţii că aria cu ceață se va extinde, iar vizibilitatea va scădea treptat în zona avertizată.

Poliţiştii trag un semnal de alarmă

În contextul codului galben transmis de ANM, oamenii legii trag un semnal de alarmă şi îi roagă pe şoferi să adapteze viteza la condiţiile de mers penru a evita producerea unor eventuale accidente.

Vremea se schimbă de săptămâna viitoare

Dacă în aceste zile, în întreaga ţară a fost o toamnă caldă şi plăcută, ei bine, meteorologii anunţă că se schimbă foaia începând cu săptămâna viitoare. Temperatura aerului va avea valori mult mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în jumătatea nordică a țării, iar în celelalte zone vor fi temperaturi normale pentru această perioadă. În ceea ce priveşte cantităţile de precipitaţii, Adminstraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că acestea vor fi normale pentru această perioadă. 


facebook whatsapp twitter pinterest