Primele ninsori vin în octombrie! Anunțul făcut de ANM

Primele ninsori vin în octombrie! Anunțul făcut de ANM © Arhivă

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea în România, în intervalul 30 septembrie – 13 octombrie 2019. După un debut extrem de călduros, cu valori și cu 10 grade mai ridicate decât ar fi normal în această perioadă, urmează o răcire bruscă, care poate aduce și primele ninsori din acest an.

Vremea se schimbă brusc spre finalul acestei săptămâni. Ca idee, media temperaturilor maxime din data de 2 octombrie va fi de 18 grade, în timp ce media maximelor pe 5 și 6 octombrie va fi de 6 grade. Asta înseamnă o scădere de 12 grade Celsius, o răcire bruscă, care foarte probabil va aduce primele ninsori din acest an, la munte.

Spunem asta pentru că valorile minime vor scădea și ele, ce-i drept nu atât de dramatic. De la 9 grade, media minimelor pe 2 octombrie, se va ajunge la 0 grade, pe 6 și 7 octombrie.

Vremea în România, în următoarea perioadă

În Muntenia, primele 3 zile ale lunii octombrie vor fi deosebit de grade, cu o media maximelor de aproximativ 28 de grade. Scad apoi valorile cu până la 12 grade. Cel mai cald a fost pe 30 septembrie, un alt val călduros fiind anunțat pe 4 octombrie. Situația stă asemănător și în Moldova.

În Transilvania și Dobrogea, deși maximele nu vor trece de 26 de grade, vor fi tot mai ridicate decât ar fi normal. Răcirea bruscă afectează întregul teritoriu, la fel și apariția ploilor, programate să devină o prezență aproape zilnică începând cu data de 5 octombrie.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro