Se anunță prăpăd în sudul României! Cod galben de inundații în patru județe

Se anunță prăpăd în sudul României! Cod galben de inundații în patru județe © arhivă

Cod galben de inundații. Patru județe din sudul României se află joi, 21 mai, sub avertizarea îngrijorătoare a hidrologilor. 

Cod galben de inundații

Joi, 21 mai, hidrologii au emis o avertizare de cod galben de inundații. Avertizarea hidrologilor este valabilă pe mai multe râuri din județele Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți și Vâlcea, până la ora 24.00.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a transmis că sunt vizate râurile din bazinele hidrografice: Timiș, Caraș, Nera, Cerna (judeţele Caraş-Severin şi Gorj), Jiu, Gilort, Motru (judeţele Gorj şi Mehedinţi), Olteţ, Olt (judeţele Vâlcea și Gorj).

În aceste zone, joi, 21 mai, în intervalul orar 10:00 - 24:00, se vor produce scurgeri pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție.

Informare meteorologică emisă de ANM

ANM a emis joi, 21 mai, o nouă informare meteorologică valabilă pentru tot teritoriul României, până la ora 23:00. Se vor semnala ploi torențiale, vijelii și izolat, grindină. 

În sudul, centrul și sud-estul țării, precum și în zonele montane vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro