Se strică vremea în România. Jumătate de țară, sub cod galben de ninsori și viscol

Se strică vremea în România. Jumătate de țară, sub cod galben de ninsori și viscol © Arhivă / ANM

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare meteorologibă, valabilă pentru mai multe județe din România. Astfel, până luni seară, jumătate din țară se află sub cod galben de ninsori și de vânt puternic.

Aproape jumătate din țară se află sub atenționare de cod galben, până luni seară, ora 23.00. Sunt anunțate intensificări puternice de vânt și ninsori care vor fi viscolite de rafale.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ - COD GALBEN

Interval de valabilitate: 03 februarie, ora 10:30 - 03 februarie, ora 23:00

Fenomene vizate și zone afectate: intensificări ale vântului și cantități de precipitații îndeosebi în zona montană înaltă

La munte, vântul va prezenta intensificări, îndeosebi la altitudini mari unde rafalele vor depăși 90...100 km/h, iar precipitațiile vor fi predominant sub formă de ninsoare.

În restul zonei montane vor fi mai ales ploi, iar în nord-vestul și centrul țării va ploua. Cantitățile de precipitații vor depăși 20...25 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

Notă: Local și temporar intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului, dar îndeosebi în sud, unde vor fi rafale de peste 50...55 km/h.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro