Specialiștii ANM au refăcut prognoza pentru zilele următoare. În plină vară, vom avea diferenţe de 17 grade Celsius de la o zi la alta
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 06.07.2023 la 14:41
Actualizat pe 06.07.2023 la 14:41
Vremea extremelor în România! Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au refăcut prognoza pentru zilele următoare. În plină vară, vom avea diferenţe de 17 grade Celsius de la o zi la alta.
- Cum va fi vremea zilele următoare
- Specialiștii ANM au refăcut prognoza meteo
- Vom avea diferenţe de 17 grade Celsius de la o zi la alta
E vară, dar zilele următoare, mercurul din termometre va scădea, iar precipitaţiile vor fi prezente și în weekend. Ba mai mult, pentru acest sfârșit e săptămână, specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au anunțat vijelii.
Cum va fi vremea zilele următoare
Potrivit meteorologilor, de joi, vremea va începe să se răcorească în toată ţara. Maximele înregistrate vor fi de cel mult 28 de grade Celsius.
Astăzi, vrmea va fi răcoroasă pentru această perioadă în nordul Moldovei, acolo unde se vor fi 25 de grade, iar la Miercurea Ciuc, se vor înregistra 26 de grade, în timp ce în Muntenia, Dobrogea și partea de sud a Moldovei se vor înregistra 36-37 de grade Celsius la umbră.
De mâine, mercurul din termometre ca scădea, căci vremea începe să se răcorească în toată România. De exemplu, sâmbătă, la amiază, vor fi maxime de până la 28 de grade, iar temperaturile pornesc de pe la 20-21 de grade.
Deși ne aflăm în toiul verii, diferențele de temperatură sunt foarte mari, de la 37 grade Celsius joi şi vineri, la 20-21 de grade, sâmbătă, ceea ce înseamnă 17 grade diferenţă în decurs de 1-2 zile.
Cod portocaliu de instabilitate atmosferică
Codul portocaliu de instabilitate atmosferică intră în vigoare tot astăzi, de la ora 14:00, până mâine, la ora 02:00.
În zona de munte, sudul Banatului, nordul Crișanei, Maramureș, vestul și estul Transilvaniei, centrul Moldovei, precum și în vestul Olteniei vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină de medii dimensiuni, iar în intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30...40 l/mp și izolat peste 50...70 l/mp.
Județele vizate, total sau parțial, sunt: Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea și Buzău.