Vortexul polar lovește România! Meteorologii ANM anunță ger, ninsori și îngheț

Vortexul polar lovește România! Meteorologii ANM anunță ger, ninsori și îngheț © Arhivă

După ce am avut parte de o toamnă cu temperaturi mult mai mari decât ar fi normal în această perioadă, se pare că situația nu va rămâne la fel în această iarnă. Potrivit meteorologilor, decembrie va veni cu frig, ninsori și cu temperaturile obișnuite ultimei luni din an.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că, începând de sâmbătă, vremea începe să se răcească puternic. Totul, drept rezultat al unui vortex polar care va traversa România și care va aduce ger, precipitații și îngheț.

Iarna vine în România

Cei de la ANM vorbesc despre un ciclon de mare anvergură, denumit „vortex polar” de către experți. Este un eveniment meteorologic care aduce fenomene extreme, de care nu vom scăpa în această iarnă.

„Din decembrie, a doua parte ar putea avea manifestări obişnuite iernii, sunt foarte importante aceste prognoze pe intervale mai scurte, şi cele nowcasting, cu anticipare imediată. E foarte posibil să avem fenomene extreme”, a explicat Roxana Bojariu, climatolog, potrivit a1.ro.

Mai mult, experții avertizează asupra unui paradox ce va contura o iarnă mai puțin obișnuită. Vom avea parte de temperaturi mult mai mari, dar și unele mai severe decât înainte.

„Din decembrie, a doua parte ar putea avea manifestări obişnuite iernii, sunt foarte importante aceste prognoze pe intervale mai scurte, şi cele nowcasting, cu anticipare imediată. E foarte posibil să avem fenomene extreme”, a continuat climatologul.

Așadar, în luna decembrie, românii se vor confrunta cu precipitații, predominante în zona nordică a țării, dar și ger și temperaturi de îngheț.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro