Anunțul făcut de meteorologi. Cum va fi vremea de Sfânta Maria

Anunțul făcut de meteorologi. Cum va fi vremea de Sfânta Maria © Arhivă

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea pe 15 august, atunci când este sărbătorită Sfânta Maria. Este o informație importantă pentru toți românii care se bucură de minivacanță oferită cu această ocazie și care speră că vor avea parte de vreme minunată.

Vremea de Sfânta Maria

Din păcate, însă, veștile nu sunt deloc bune. Meteorologii anunță că, după valul de căldură, România va fi lovită de furtuni puternice, care vor domina țara până vineri dimineață.

Așadar, până pe 16 august vor fi intervale de puternică instabilitate atmosferică, marcată de internsificări ale vântului, averse cu caracter torențial, descărcări electrice și grindă.

Zonele vizate

Cele mai „vulnerabile” zone vor fi regiuniel din Vest și din Nord-Vest. Asta la început. Ulterior, aria se va extinde ușor, ușor și va acapara și restul teritoriului.

Informare de vreme rea

Potrivit unei atenționări meteo, emisă de ANM, de pe 14 august ora 09.00 până pe 16 august, tot la ora 09.00, România se va lovi de furtuni puternice, ploi torenţiale şi descărcări electrice în aproape toate regiunile României.

Vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și grindină.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente la început în regiunile vestice și nord-vestice, apoi aria lor se va extinde treptat și în restul teritoriului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

Pe parcusul nopţii de 14 spre 15 august, disconfortul termic și canicula vor persista în sudul, estul și centrul teritoriului.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro