Metode de indepărtare a părului: de la practici străvechi la tehnici moderne
Publicat pe 02.06.2014 la 08:27 Actualizat pe 02.06.2014 la 09:15
Daca iarna mai poti scapa de o sesiune de epilat, vara trebuie sa o faci mult mai des. Insa care este cea mai buna metoda de indepartare a parului nedorit de pe piele?
Daca iarna mai poti scapa de o sesiune de epilat, vara trebuie sa o faci mult mai des. Insa care este cea mai buna metoda de indepartare a parului nedorit de pe piele?
Ceara de zahar
Cand nu exista nici ceara de epilat, nici lama si nici alte tehnologii care te pot scapa de firele nedorite, exista totusi un produs usor de facut in gospodarie pe baza de zahar care se aplica tot incalzit pe piele si se lua fasii. Si astazi exista in magazine, fiind vorba de cerurile de epilat organice, dar compozitia poate fi facuta si in casa. Tot ce ai nevoie este de o lamaie, o cana de zahar si una de apa. Storci lamaia peste zahar, adaugi apa si amesteci compozitia intr-un recipient pus pe aragaz, la foc mic. Dupa ce incepe sa fiarba, o mai lasam un pic. Ne dam seama ca ceara organica preparata in casa este gata atunci cand luam o lingurita din compozitie si turnam apa rece peste ea. Daca se transforma intr-o mica bila si nu se lipeste de degete, inseamna ca ceara home-made este gata.
Epilatul cu ceara
Clasica metoda de epilat este ceara, fie de unica folosinta, fie refolosibila dupa fierbere. Dezavantajul principal ca trebuie sa astepti un pic pana cresc firele de par suficient pentru a putea fi prinse. Pe de alta parte, trebuie atentie si la ceara, mai ales la cea refolosibila. Acest tip de ceara a fost interzis in saloanele de infrumusetare din Romania, pentru ca era destul timp pentru fierberea, strecurarea si racirea ei astfel incat toti microbii sa fie ucisi. Astazi, se mai foloseste ceara clasica in saloane, dar doar in regiuni stranse de pe corp, cum ar fi in zona inghinala, iar fasiile sunt aruncate de indata la gunoi. Ceara de unica folosinta, de regula nu prea fiebinte, respecta toate normele de igiena, dar, in functie si de mana cosmeticiei, tinde sa rupa firele de par, nu sa le smulga mereu.
Continuarea pe Lyla.ro