Microcip implantat în piele, pe post de certificat COVID. Noua invenție realizată de o companie suedeză
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 26.12.2021 la 11:32
Actualizat pe 26.12.2021 la 11:32
La începutul lunii decembrie, Suedia a adoptat noi reguli care cer persoanelor să aibă un certificat verde la toate evenimentele cu mai mult de 100 de persoane. În urma acestui anunț, numărul persoanelor cărora li s-au introdus microcipuri sub piele a crescut: aproximativ 6.000 de persoane din Suedia au până acum un cip introdus în mâini.
- Cât costă în Suedia implantul cu cip
- Ce dimensiuni are cipul
- Ce a declarat directorul general al companiei
O companie suedeză a creat un microcip care permite utilizatorilor să-și poarte certificatul verde care dovedește că persoana s-a vaccinat împotriva virusului COVID sub piele.
Microcip implantat în piele, pe post de certificat COVID
O companie suedeză a creat un microcip care poate fi implantat în piele, afișând toate detaliile despre certificatul verde COVID atunci când este scanat. Invenția, creată de firma tehnologică Dsruptive Subdermals, implică un implant scanabil preprogramat de 2 milimetri pe 16 milimetri care este inserat chiar sub piele.
De asemenea, Sjoblad Hannes a demonstrat cum a fost posibil să scaneze cipul cu telefonul său pentru a afișa un document PDF care arăta toate detaliile certificatului său digital COVID al UE, indicând faptul că este imunizat împotriva COVID-19 sau că persoana a fost testată și a obținut un rezultat negativ.
Deși aceste cazuri sunt încă rare, câteva mii de suedezi au optat pentru a avea un implant electronic introdus sub piele în ultimii ani, pentru a nu mai fi nevoie să-și amintească de chei, cărți de vizită, cărți de transport public și, recent: permisele de vaccin.
Cât costă în Suedia implantul cu cip
Un astfel de implant cu cip costă o sută de euro.
Deși a recunoscut că mulți „oameni văd implanturile de cip ca pe o tehnologie înfricoșătoare, ca pe o tehnologie de supraveghere”, Hannes Sjoblad a spus că, în schimb, aceste cipuri ar trebui privite ca o simplă etichetă de identitate.
Specialistul a mai adăguat că aceste cipuri nu au baterie, nu pot transmite singure vreun semnal, nu pot dezvălui niciodată locația în care vă aflați, așadar sunt activate doar când le atingeți cu smartphone-ul.
Directorul general a mai declarat că se pot adăuga informații noi pe acest cip în fiecare zi.
Citește și: Noi reguli la intrarea în Italia! Ce se va întâmpla cu românii depistați pozitiv cu noul coronavirus