Reţeta zilei: MIERCURI - Miel în crustă de crutoane cu rozmarin şi cimbru
Publicat pe 27.04.2016 la 12:07 Actualizat pe 27.04.2016 la 12:24
Dacă faci parte din cei pentru care masa de Paşte nu există fără friptura de miel, avem o propunere delicioasă pentru tine: Miel în crustă de crutoane cu rozmarin şi cimbru. Invitaţii tăi vor fi daţi pe spate, cu siguranţă, după ce vor gusta această friptură recomandată de Nicolai Tand.
Dacă faci parte din cei pentru care masa de Paşte nu există fără friptura de miel, avem o propunere delicioasă pentru tine: Miel în crustă de crutoane cu rozmarin şi cimbru. Invitaţii tăi vor fi daţi pe spate, cu siguranţă, după ce vor gusta această friptură recomandată de Nicolai Tand.
Ingrediente
Pentru preparare miel:
500 g costiță de miel
sare
piper
ulei de măsline
30 g crutoane
2 crenguțe rozmarin
5-6 crenguțe cimbru
Pentru garnitură:
200 g couscous
ulei de măsline
zeamă de la o lămâie
sare
piper
apa călduță
1 ardei capia
1 roșie mare
1 legătură pătrunjel
500 g cartofi noi
Mod de preparare
Masăm carnea de miel cu puțin ulei de măsline, o condimentăm cu sare și piper și o lăsăm așa la macerat 10 minute.
După acest interval, tragem carnea la tigaie pentru a o rumeni frumos pe ambele părți, apoi o preparăm la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, la 180 de grade.
Între timp ne ocupăm de garnitură. Într-un bol de inox, punem couscous-ul cu puțin ulei de măsline, zeamă de lămâie și sare, adăugăm apa călduță, cât să îl acoperim și îl lăsăm așa la hidratat, până când își mărește consistent volumul. Nu uităm să acoperim bolul.
Tocam ardeiul capia în cuburi mici, la fel și roșia, iar pătrunjelul îl tocam mărunt.
Toate aceste ingrediente, le adăugăm peste couscous, când acesta s-a hidratat suficient.
Spălam bine cartofii, apoi îi fierbem în apa clocotită cu sare, după care îi scurgem bine și îi tragem la tigaie până când prind o ușoară crustă frumos colorată.
Ne ocupam acum și de crusta pentru miel. Tocăm mărunt crutoanele, cimbrul și rozmarinul și le amestecăm bine. Când carnea este preparată, o trecem prin această crustă, conferindu-i astfel o aromă minunată. Servim carnea de miel în crustă de crutoane cu rozmarin și cimbru, alături de gustosul couscous și deliciosii cartofi frumos rumeniți, scrie Nicolai Tand pe blogul lui.
Citeşte şi:
Foto: blog Nicolai Tand