Mielul pe masa de Paşte, o delicatesă. Cât trebuie să scoţi din buzunar pentru bucatele tradiţionale de Sărbători
Publicat pe 03.04.2018 la 19:04 Actualizat pe 03.04.2018 la 19:21
A mai rămas mai puţin de o săptămână până la Paşte, iar românii care vor să aibă pe masă de Sărbători miel trebuie să se gândească de două ori înainte să meargă în piaţă.
A mai rămas mai puţin de o săptămână până la Paşte, iar românii care vor să aibă pe masă de Sărbători miel trebuie să se gândească de două ori înainte să meargă în piaţă.
Preţul pentru carnea de miel sau chiar pentru un miel în viu este destul de piperat şi nu e la îndemâna oricui. În plus, pentru că Paştele în acest an a picat destul de devreme, mulţi miei nici nu au apucat să crească pentru a putea fi sacrificaţi.
Preţul oscilează între 20 şi 25 de lei kilogramul, în funcţie de zonă, iar mieii au în general între 8 şi 15 kilograme. Astfel, cei care vor să aibă miel pe masa de Paşte ar trebui să scoată din buzunar între 160 de lei şi 375 de lei. Chiar dacă preţurile sunt destul de mari, unii dintre vânzători sunt nemulţumiţi şi spun că preţul a rămas acelaşi de trei ani şi că este unul prea mic.