Mii de pelerini îndură frigul mai bine de 16 ore pentru a se ruga la moaştele Sf Dumitru! Până când vor rămâne acestea pe Dealul Patriarhiei

foto: arhiva

Mai sunt două zile până când creştinii din toată lumea îl vor sărbători pe Sf. Dumitru, însă pelerinii deja au format cozi kilometrice, stând câte 16 ore, pentru a se ruga la moaştele acestuia.

Mii de pelerini au aşteptat şi 16 ore pentru a putea atinge şi a se putea ruga la moaştele Sf Dumitru, care va fi celebrat de toţi creştinii în 26 octombrie.

Copii, bătrâni şi tineri se roagă neîncetat. Oamenii aduc lucruri de preţ pe care le ating de racla sfântă, după ce o sărută. Mii de pahare cu ceai cald i-au ajutat pe credincioşi să suporte frigul.

Şase sfinţi au fost aduşi pe Dealul Mitropoliei. Trei din România, trei din Grecia, de pe Muntele Athos. Oamenii sunt convinşi că atâţia sfinţi la un loc le vor asculta rugăciunile, potrivit observator.tv.

Moaştele vor rămâne pe colina Patriarhiei pentru a putea fi cinstite de pelerinii din întreaga ţară până pe 28 octombrie. 

Citeşte şi:

Sărbătoare mare! Ce sfânt celebrăm astăzi? Dacă ai prieteni sau rude cu numele acesta, urează-le "La mulţi ani"!

Sărbătoare mare, astăzi, pentru români! Cui ar trebui să îi spui "La mulţi ani!"?

Sărbătoare mare pentru creştini! Mulţi români poartă numele acestui sfânt

 A.E.D.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro