Miliardarul Ion Ţiriac vrea să-şi cumpere castel! Uite cât este dispus să scoată din buzunar omul de afaceri

Este cunoscut ca fiind cel mai bogat român care îşi permite orice. Şi chiar dacă nu-i lipseşte nimic, Ion Ţiriac vrea să-şi împlinească un vis. De curând şi-a exprimat dorinţa de a-şi cumpăra un castel şi se pare că deja a pus ochii pe unul.
Vestea că este de vânzare Castelului Teleki din Comlod, judeţul Bistriţa-Năsăud, l-a bucurat foarte mult pe omul de afaceri Ion Ţiriac care şi-a trimis deja un reprezentant să afle toate detaliile. Până acum, două firme şi-au arătat interesul şi s-au înscris la licitaţia publică deschisă cu strigare de către Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud. Fostul mare tenisman vrea să transforme castelul  într-un complex sportiv în care să exceleze tenisul. De asemenea, discuţii privind achiziţionarea castelului au fost purtate şi cu o firmă de avocatură din Bucureşti, în numele unei firme din Marea Britanie, care ar fi fost interesată de restaurarea imobilului şi de reintroducerea în circuitul turistic, conform rasunetul.ro.
Castelul Teleki din Comlod sau ce a mai rămas din el, este compus dintr-un imobil în regim de înălţime beci + parter (beci – 3 camere cu suprafaţa 230 mp, la parter 14 camere – 400 mp), plus teren intravilan pe o suprafaţă de 7843 mp. Clădirea este clasată monument istoric de valoare naţională şi universală, grupa valorică A, cumpărătorul având obligaţia protejării acestuia în condiţiile legii. Potrivit documentaţiei Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, preţul de pornire la licitaţie a fost stabilit la 493.780 lei (echivalent a aproximativ 112.000 euro), conform raportului de reevaluare întocmit de evaluatorul autorizat – SC Grand Cora SRL. Preţul de pornire a licitaţiei nu conţine TVA, pasul de strigare fiind de 10.000 lei.
Citeşte şi:

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro