Monica Pop, declaraţii ŞOC după ce i-a RECIDIVAT CANCERUL: "Nu este o boală incurabilă"

+2 click pentru
galerie

Diagnosticată cu cancer la colon, Monica Pop a fost suspusă la trei operaţii chirurgicale, a urmat un tratament complicat, dar a uimit cu atitudinea avută, astăzi, într-o emisiune TV.

Managerul General al Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București, Monica Pop, a vorbit despre cea mai grea perioadă din viaţa ei : diagnosticarea cu cancer la colon şi tratamentul urmat. Deşi a trecut prin proceduri complicate şi nu a fost deloc uşor, Monica Pop îi sfătuieşte pe toţi cei care au fost diagnosticaţi cu teribila maladie să fie încrezător. "Tratamentul nu este greu. Nu mai este ca acum 10 ani. Nici numărul deceselor nu mai este atât de mare. A scăzut enorm. Nu este o boală incurabilă!", a spus Monica Pop.

"Am făcut o recidivă a bolii, iar acum sunt în starea în care mă vedeţi, foarte bună zic eu. Să nu mai spună nimeni că este incurabil cancerul. Vrea să dau un sfat oricăui bolnav care suferă de boala asta: să nu stea acasă. Nu mi-a fost niciodată rău după chimioterapie.

Este o boală severă, dar nu este incurabilă, după cum se vede. Vorbesc pentru toată lumea, pentru că există şi cancer la ochi. Avem pacienţi care trăiesc de 15-20 de ani cu el. Condiţiile sunt foarte multe: să mergi la medic la timp, lucru pe care eu nu l-am făcut, să munceşti şi să urmezi tratamentul", a spus Monica Pop, astăzi, la o emisiune TV. 

"Personal nu am avut de ce să fac boală asta. Nu mănânc gras, nu există niciun fel de factor declanşator de la mine. Nu am avut in familie. Asta este. apare o mutaţie genetică şi, sigur, este şi un stres la meseria mea, sunt vulcanică şi aşa sunt eu. Îmi place să trăiesc fiecare moment, aşa am fost tot timpul. Nu am avut de ales. Am stat la locul meu, am fost declarată pacientul anului. Ce fac la spital medicii şi asistentele la Urgenţă şi la Teparie Intensivă e extraordinar", a adăugat Monica Pop.

Monica Pop este un medic oftalmolog român, absolventă a Universității de Medicină și Farmacie din București. Este născută într-o familie de medici. Are funcția de Manager General al Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro